Önemli Davaların Yargı Süreci Başladı

Sağlık sorunları yüzünden yargılanamayan Kezban Yönlüer ile 4 kişinin ölümüne neden olan Çiğdem Alfınfincan dün yargı huzuruna çıktı

Yeni Adli Yıla girilmesi ile birlikte Ağır Ceza Mahkemeleri’nde davalar başladı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi yeni adli yılda ilk oturumunu dün gerçekleştirdi. Bu yıl Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan ağır ceza heyetinin huzuruna ülke gündemine damgasını vuran iki önemli davanın sanıkları geldi.

İKİ ÖNEMLİ DAVANIN SANIĞI YARGI KARŞISINDA
Lefkoşa-Güzelyurt anayoluna Ayşe Hadımcı Candemir, Figen Arkın, İmge Kozok ve Dilek Yılmaz isimli akademisyenlerin ölümüne neden olan kazada yargılanan sanık Çiğdem Altınfincan ile 2012 yılında Aslan Çoşkun’un başının üzerinden aracı ile geçerek ölümüne neden olduğu öne sürülen Kezban Yönlüer duruşmaya çıkarıldı.

SAVUNMA HIZI KABUL ETMEDİ
Mahkeme heyeti ile olarak sanık Altınfincan’ın davasını görüştü. Duruşmada sanık avukatı Süleyman Dolmacı da hazır bulundu. Süleyman Dolmacı, sanık aleyhine getirilen ‘sürat’ ve ‘halka tehlike arz edecek şekilde araç kullanma’ suçlamalarını kabul etmeyeceklerini, ancak diğer davalar olan ‘tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet verme’ suçlarının altındaki 4 davayı kabul ettiklerini söyledi. Dolmacı mahkemeden duruşmaya başlamak için gün talebinde bulundu.

TANIKLARIN HAZIR OLMASI EMRİNİ VERDİ
Başkan Ömer Güran, sanığın 7 aydan fazla bir süre ceza evinde olduğunu ve özgürlüğünün kısıtlandığını belirterek, davanın son kez itham günü olarak 22 Eylül tarihine ertelendiğini ve tarafların dinletecekleri tanıkların o gün hepsinin hazır olmasını ifade etti.

BU YIL DAVALAR HIZLI GÖRÜLECEK
Öte yandan Güran, bu yıl ağır ceza gündemine gelecek davaları erken zamanda bitirmeyi hedeflediklerini de dile getirdi. Yeni başlayan Ağır Ceza Heyeti’nin gece gündüz çalışmaya hazır olduğunu vurgulayan Güran sanığın 7 aydan fazla bir süre ceza evinde olduğunu ve özgürlüğünün kısıtlandığını belirterek, davanın son kez itham günü olarak 22 Eylül tarihine ertelendiğini ve tarafların dinletecekleri ifade etti.

YÖNLÜER NİHAYET YARGI HUZURUNA GELDİ
SanıkAltınfincan’ın ardından sanık Kezban Yönlüer’indavası görüşüldü. Gönyeli’ de 2011 yılında aracıyla Alkın Coşkun’un başını ezerek öldürdüğü iddia edilen sanık Kezban Yönlüer’in ise 29 Eylül 2014 tarihinde itham edilmesine karar verildi. Yönlüer, psikolojik ve fiziksel rahatsızlığı dolayısı ile bir önceki adli yılda yargılanamamış, mahkeme tedavisinin tamamlanmasına, ardından mahkemeye getirilmesine karar vermişti.

Kaynak: Star Kıbrıs