Önce Tecavüz Etti, Sonra Parasını Aldı

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

 Lefkoşa’da bir eşcinsel paylaşım sitesinde tanıştığı 23 yaşındaki erkek şahıs ile buluşup onu aracına alan zanlı Murat Buhur araçta bulunan yeğeni zanlı Atakan Demirtaş ile konu şahsı tehdit edip Kanlı köyde ormanlık araziye götürüp orada zanlı Buhur konu şahsa tecavüz etti. Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine tutuklanan zanlılar bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Hamza Tarman olayla ilgili bulguları aktardı. Tarman huzurda bulunan zanlılar Murat Buhur ve Atakan Demirtaş’ın “cinsel tecavüz, cinsel ilişkiye girmek için alı koyma, soygun ve şiddet tehdidi” suçlarından methaldar olduklarını söyledi. Polis huzurda bulunan zanlı Murat Buhur’un bir eşcinsel arkadaşlık sitesinden tanıştığı 23 yaşındaki Ö.H ile tanışmak için 19 Mart tarihinde buluştuklarını ve onu aracına aldığını daha sonra müştekiyi araçta bulunan yeğeni zanlı Atakan Demirtaş’ın elleri ile sırtına vurmak suretiyle tehdit edip Murat Buhur ile ilişkiye girmesini söylediğini belirtti. Polis zanlıların daha sonra müşteki Ö.H’yi Kanlıköy’de bir ormanlık alana götürdüklerini ve orada Murat Buhur’un müştekiye hitaben "soyunmazsan ve benimle ilişkiye girmezsen Atakan'ı çağıracağım seni dövsün" diyerek şiddet tehdidinde bulunduğunu söyledi. Polis olayın akabinde zanlı Buhur’un müştekinin soyunmasını sağladığını ve rızası olmaksızın oral ve anal yoldan tecavüz ettiğini söyledi. Polis olayın akabinde zanlı Murat Buhur’un tasarrufunda bulundurduğu bıçak ile müştekiyi tehdit edip boş beyaz kâğıt üzerine 5.000 TL'lik borç senedi yazmasını sağladıktan sonra, "bana 5000 TL borcun var bankadan çekip vereceksin" deyip tehdit ettiğini belirtti. Polis senedin imzalanmasının ardından zanlı Buhur’un zanlı Demirtaş ile birlikte müştekiyi Taşkınköy'de bulunan Ziraat Bankası ATM’sine götürüp zorla toplam 1500 TL çektirdikten sonra parayı alarak soygun suçunu da işlediklerini belirtti. Polis Memuru Hamza Tarman meselenin çok ciddi bir mesele olup toplumda infiale neden olduğunu zanlıların kendilerini kısmen suça bağlayıcı gönüllü ifade verdiklerini belirterek soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü bu olgular ışığında tahkikatın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların ilke etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Murat Buhur konu şahıs ile ilişkiye girdiğinin doğru olduğunu ancak ortada tehdit olmadığını, daha öncede 2 kez buluştuklarını söyledi. Zanlı ayrıca borç senedi olayının zorla yapılmadığını konu şahsa borç para verdiğini ve ona karşın senedi hazırladıklarını da belirtti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.