Önce Kilise, Sonra Soygun


Ziraat Bankası’nın para transferi yapan iki personelini biber gazı ve silah zoruyla ellerindeki parayı çalmaya çalışan soygun zanlılarının, olaydan önce kilisede üstlerini değiştirdikleri ortaya çıktı

Lefkoşa’da bulunan Merkez Bankası önünde meydana gelen silahlı ve biber gazlı soygun girişiminin failleri olduğu iddia edilen ve olaydan kısa bir süre sonra tutuklanan astsubaylar Ayhan Yıldız, Murat Bulut ve işadamı olduğu belirtilen Hüseyin Kartaltepe dün ek tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ TOPLANDI

Soyguna teşebbüs olayının 14 Ağustos saat 09.20 sıralarında Lefkoşa’da bulunan Merkez Bankası önünde meydana geldiğini kaydeden polis, üç zanlının aynı gün tespit edilerek mahkeme emri ile tutuklandığını açıkladı. Zanlıların 15 Ağustos tarihinde mahkemeye çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, bu süre içerisinde zanlı Murat Bulut’un ifadesinde verdiği bilgi üzerine olay yerine geliş ve olay yerinden kaçış güzergâhlarındaki 13 işyerinden kamera görüntüleri aldıklarını ifade etti.

TANIKLAR TEŞHİS ETTİ

Kamera görüntülerinin bir kısmının incelendiğini kaydeden polis, ayrıca olayda biber gazlı saldırıya uğrayan Cemile Yılmaz ile Hasan Dağkuş’un tanıtma merasiminde zanlıları gördüğünü ve üç zanlıyı da teşhis ettiğini açıkladı. Olayla ilgili 9 kişiden ifade aldıklarını, ayrıca olay mahallinden alınan araç lastik izlerinin uzmanlar tarafından incelendiğini ve zanlıların tasarrufundaki araçla eşleştiğini açıklayan polis, zanlı Murat Bulut ile Ayhan Yıldız’ın olaydan bir saat önce Kızılbaş bölgesindeki kiliseye gidip üstlerini değiştirdiklerini tespit ettiklerini söyledi.

SEKİZ GÜN EK SÜRE TALEP EDİLDİ

Soruşturmanın devam ettiğini, alınacak ifadeler olduğunu kaydeden polis, kamera görüntülerinin incelenmeye devam edeceklerini dile getirdi. Polis, yürütülen soruşturma aşamasında zanlıların 8 gün daha tutuklu kalmasını talep ederken, zanlıların doktor kontrolünden geçirildiğine dair raporları da mahkemeye sundu.

BU SUÇLARDA ARTIŞ VAR

Duruşmada iddia makamı soygun ve soyguna teşebbüs suçlarında artış olduğuna vurgu yaparken, zanlı Ayhan Yıldız’ın avukatı ise müvekkilinin polis şiddetine maruz kaldığını ve tutuklu kalması halinde gün aşırı doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

SUÇSUZ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Avukatsız duruşmaya katılan zanlı Hüseyin Kartaltepe ise bir önceki duruşmada olduğu gibi suçsuz olduğunu öne sürerek zanlı Murat Bulut’u ziyaret etmek için polise gittiğini ve tutuklandığını iddia etti.

İNKAR EDECEK

Soyguna teşebbüs olayından birkaç saat sonra tespit edilerek tutuklanan ve verdiği ifadede suçunu kabul eden zanlı Murat Bulut ise dünkü duruşmada polis işkencesine maruz kaldığını, saatlerce darp edildiğini ve suçsuz olduğunu öne sürdü.

AVUKAT GÖZETMİNDE DOKTOR KONTROLÜ

Aktarılan tüm olguları değerlendiren mahkeme duruşmada aktarılan kanıtlar ışığında zanlıların polis nezaretindeki tutukluluk sürelerinin 8 gün daha uzatılmasına, zanlı Yıldız’ın talebi üzerine ise zanlıların 3 günde bir avukatları eşliğinde doktor kontrolünden geçirilmelerine karar verdi.

BİRKAÇ SAAT SÜRDÜ

Lefkoşa’da Merkez Bankası önünde 14 Ağustos tarihinde meydana gelen olayda 3 kişi Ziraat Bankası’nın para transferinden sorumlu Hasan Dağkuş ve Cemile Yılmaz’ın elinde bulunan 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin Sterlin nakit para çantasını çalmaya çalışmıştı. Silah zoruyla ve biber gazı kullanarak soygun teşebbüsünde bulunan zanlılar plakası meçhul bir araçla kaçmış, polis olaydan birkaç saat sonra zanlıları tespit etmişti.  

Kaynak: Star Kıbrıs