Ölümlü Kazada Ölende Hatalı!

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER


Güzelyurt'a bağlı Mevlevi köyünde meydana gelen ve 71 yaşındaki Ahmet Yıldız’ın ölümü ile sonuçlanan trafik kazasında araç sürücüsü sanık Abdurrahman Utar aleyhindeki dava bugün karara bağlandı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan Ağır Ceza Mahkeme heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı okudu. Esendağlı kararda sanığın Kasım 2013 yılında yapmış olduğu kazaya katkısı ile kazada hayatını kaybeden Ahmet Yıldızın kazaya katkısının değerlendirildiğini iki tarafında hatalı olduğuna bulgu yaptıklarını söyledi. Kazanın meydana geldiği bölgedeki sokak aydınlatmalarının yetersizliğine de değinen Yargıç tüm bu unsurlarında sanık lehine değerlendirildiğini söyledi.

Esendağlı sanığı mahkûm olduğu suçlardan ötürü suçlu bulunup mahkûm edildiğini takdir edilen cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olmasının gerekmediğine bulgu yaptıklarını belirterek sanığı mahkum olduğu davalardan toplam 8 bin TL para cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.