Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Lefkoşa’da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde meydana gelen ve 22 yaşındaki Üniversite öğrencisi Alper Söyek’in yaşamını yitirdiği ölümlü trafik kazası zanlısı Adem Dayanık bugün hastane sedyesi içerisinde mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis çavuşu Gökhan Yeşildağlı olayla ilgili bulguları aktardı. Yeşildağlı huzurda bulunan zanlı Adem Dayanık’ın 15 Ekim tarihinde saat 03.15 raddelerinde Lefkoşa'da Dr. Fazıl Küçük Bulvarı üzerinde yönetimindeki KG 633 plakalı Suzuki marka 1000 cc motosiklet ile Mağusa istikametine doğru aşırı süratli ve dikkatsiz bir şekilde seyrettiği sırada yolun solunda bulunan Ekin Adademir isimli iş yeri önlerine geldiğinde, o esnada muhtemelen yolun kuzeyinden güneyine doğru yolu yaya olarak karşıdan karşıya geçmeye çalışan Alper Söyek’e motosikletin ön kısmı ile şiddetli bir şekilde çarptığını söyledi. Polis çarpamaya müteakip yaya olarak bulunan Alper Söyek’in yaklaşık 20 metre uzaklığa orta refüj içerisine savrulup düştüğünü belirtti. Polis motosiklet sürücüsü Âdem Dayanık’ın ise yolun soluna savrularak yol içerisinde durduğunu mahkemeye aktardı. Konu motosikletin ise kontrolsüz bir şekilde 185,20 metre yol içerisinde sürüklenip durduğunu aktaran polis çavuşu kaza sonucu yaralanan Alper Söyek’in kaldırıldığı Lefkoşa Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen almış olduğu yaralara dayanamayarak vefat ettiğini mahkemeye aktardı. Polis çavuşu Yeşildağlı zanlı Adem Dayanık’ın ise Acil Serviste yapılan tedavisine müteakip Dahiliye servisinde müşahede altında tutulduğunu ve bugün ise doktor eşliğinde ambulans aracılığı ile mahkeme huzuruna çıkarıldığını söyledi.



Polis çavuşu Gökhan Yeşildağlı kaza yerinde yapılan incelemede kazanın meydana geldiği ve çarpma noktası olarak belirlenen yer ile yaya geçidi arasında 40 metre mesafe bulunduğunun da tespit edildiğini belirtti. Polis olayın akabinde yaşamını yitiren Alper Söyek’in otopsisinin gerçekleştiğini ve ölüm nedeninin trafik kazası ile oluşması mümkün olan künt göğüs ve karın travması sonucu gelişen iç organ yaralanması (akciğer, sağ böbrek, karaciğer, mesane ve mesenter) ve iç kanama olduğunun tespit edildiğini söyledi. Polis zanlının ise omzunun kırıldığını mahkemeye aktardı.

Polis çavuşu Gökhan Yeşildağlı mesele ile ilgili olarak başlatılan tahkikatın tamamlandığını zanlının KKTC vatandaşı ve yerleşik biri olduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi, 15 Bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber ikişer kefilin 200’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.