Ölümlü kaza zanlısı 3 gün daha tutuklu kalacak

Evrim Kamalı 
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Değirmenlik-Girne dağ yolunda meydana gelen trafik kazasında 3 kişinin ölümüne ve 7 kişinin de yaralanmasına sebep olan Tır şoförü zanlı Safa Güngör ek tutukluluk süresi talebi ile bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.


Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis müfettiş muavini Burak Güney olayla ilgili bulguları aktardı.

Güney huzurda bulunan zanlı Safa Güngör’ün 29 Kasım saat 7.05 raddelerinde Değirmenlik-Girne dağ yolunun 8-9 kilometreleri arasında, yönetimindeki birleştirilmiş tır araç taş ocakları mevkiinden dağa doğru çıkarken Tüfekçi Taş Ocağı Şantiyesi yakınlarında yolun sağına geçmesi sonucu, o esnada karşı yönden gelen maktul Denktaş Mutluel’in, yönetimindeki THP 570 plakalı minibüse çarpışması sonucu konu minibüsü 26 metrte sürükledikten sonra durduğunu söyledi.

Polis kaza sonucunda minibüs şoförü Denktaş MUTLUEL, minibüste yolcu olarak bulunan Sude Demirkıran ve İlayda Yeliz Öztürk olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirtti.

Polis konu minibüste yolcu olarak bulunan Ferah Mutluel, Abdullah Korkmaz, Sude Dermal, Senem Töre, Kamil Meşeli, Doğukan Hüryaşar ve Havva Kaymakamtorunları’nın yaralı olarak ambulans ile Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine sevk edildiklerini ifade etti.

Polis müfettiş muavini Burak Güney yaralıların hastane de müşahede altına alındığını ve mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini belirterek zanlının ek olarak 3 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.