Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Haspolat da iki grup arasında çıkan bıçaklı kavga soruşturması kısmen tamamlandı. Mesele ile ilgili olarak daha önceden teminata bağlanan zanlılar Walter Oloruntosin Tejaiye, Chika Victor Ibeleme ve Jeffrey Ojo Alajhi’nin ardından hastaneden taburcu olan zanlı Emmanuel Ojo’da teminat talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ercan Kunduracı olayla ilgili bulguları aktardı. Kunduracı 6 Ekim tarihinde saat 20.00 sıralarında, Haspolat'ta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'ne ait umumi bir yer olan apartlar önünde kız meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu zanlılar Chika Victor Ibeleme ve Walter Oloruntosin Tejaiye bir grup ve şuan huzurda bulunan zanlı Jeffrey Ojo Alajhi ile isimleri bilinen ancak henüz daha tespit edilemeyen 3 kişi ile birlikte bir taraf olup elleri ve ayakları ile vücutlarının muhtelif yerlerine vurmak suretiyle bir kavgada yer aldıklarını söyledi. Polis kavga sırasında zanlı Emmanuel Ojo’nun tasarrufunda bulundurduğu bıçak ile zanlılar Chika Victor Ibeleme ve Walter Oloruntosin Tejaiye’yi yaraladığını belirtti. Polis memuru Ercan Kunduracı mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın kısmen tamamlandığını ve zanlıların tahkikata etki etme olasılığı bulunmadığını belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile öğrenci oluşunu da dikkate alarak yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi ve 15 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.