Öğrenci Kavgası Kanlı Bitti

Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da faaliyet gösteren bir pansiyonda kalan iki öğrenci arasında çıkan tartışma kanlı bitti. Zanlı Abubaker Hoch tartışmış olduğu arkadaşı Emmanuel Etwim’i bıçakla yaraladı. Tutuklanan zanlı bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Aykut Özkan huzurda bulunan zanlı Abubaker Abdi Hoch’un 19 Mart tarihinde saat 10.00 raddelerin de oda arkadaşı olan müşteki Emmanuel Etwim ile aralarında müzik sesi sebebi ile tartışma çıktığını söyledi. Polis olayın akabinde zanlının tartışma sonucunda tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu 32 cm uzunluğundaki ekmek bıçağı ile kendisine saldırdığı gerekçesi ile Etwim’in sol elinde 3 parmağını kestiğini ifade etti. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek zanlının ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlının soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.