Çalıntı araç soruşturması devam ediyor

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa Köşklüçiftlik bölgesinde meydana gelen araç hırsızlığı ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Haluk Kasap ve Öner Yalçın aleyhlerine başlatılan soruşturmanın genişlemesi sonucunda dün ek tutukluluk talebi ile yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Hasan Sönmez olayla ilgili bulguları aktardı. Sönmez, zanlılar Haluk Kasap ve Öner Yalçın’ın 11 Nisan 2015 tarihinde saat 16.00 raddelerinde Lefkoşa Köşklüçitflikte boş arazi içerisinde Syed İftikhar SHAH'a ait TCJ 002 plakalı, yeşil renk,124 kasa Mercedes aracı ve işçindekileri eşyaları çalmasının ardından başlatılan soruşturmanın genişlediğini ve zanlıların tespit edilen 2 aracı daha alarak hurdalığa götürüp sattıklarının tespit edildiğini söyledi. Polis benzer şekilde oldukları yerden çalınan birçok aracında daha olduğunu ve zanlıların bu araçların çalınması ile ilgilide şüpheli olduklarını belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar soruşturmanın ciddiyetine değinerek salimen yürütüle bilmesi için zanlıların 5 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.