GEÇİTKALE POLİSİ'NDEN BÜYÜK BAŞARI..

Gazimağusa'ya bağlı Geçitkale, Dörtyol, Serdarlı, Turunçlu, Nergisli ve Sütlüce Bölgeleri'nde, aylardır bölge halkının huzurunu kaçıran ve havanın kararmasıyla yüzünde maske ve tasarrufundaki silah ile birçok eve girip, hırsızlık yapan Yasin Usta isimli kişi, Geçitkale Polis Ekipleri'nin gece gündüz demeden yürüttüğü operasyonlar neticesinde yakayı ele verdi..


DÜN YAKALANDI..

Dün, Güvercinlik Bölgesi'nde düzenlenen bir operasyonla; Geçitkale Polisi tarafından tespit edilen Yasin Usta, tasarrufundaki silahla birlikte yakalanarak tutuklandı..


YASİN USTA MAHKEME HUZURUNDA..

Yasin Usta bugün, Geçitkale Polis Ekipleri tarafından, Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla'nın huzuruna çıkarıldı..

Duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına davada hazır bulunan Savcı Yardımcısı Serhan Bundak, meselenin olgularını aktarmak üzere, Geçitkale Polis Ekipleri adına Kâmil Perçiner'i yeminli şahadete davet etti..


KÂMİL PERÇİNER: "Yasin Usta, 2016'da Mahkeme tarafından ihraç edildiği KKTC'ye yasa-dışı yollardan tekrar giriş yaptı ve Toplum huzurunu bozan suçlar işledi"..

Geçitkale Polisi adına Mahkeme'de yeminli şahadet veren Kâmil Perçiner, Yasin Usta isimli kişinin 2016 yılında işlemiş olduğu hırsızlık suçu ile ilgili olarak Mahkeme tarafından mahkûm edilip, KKTC'den ihraç edildiğini, ancak 2017 yılında yasa-dışı yollardan adaya tekrardan döndüğünü, KKTC'ye giriş yaparken de bu kez tasarrufunda 9mm çapında Baretta marka silah bulundurduğunu, Polis sorgusu esnasında Geçitkale Bölgesi ve civarında birden fazla "Ev Açma, Hırsızlık ve Kasti Hasar" suçlarını işlediğini itiraf ettiğini, hakkındaki soruşturmanın henüz daha yeni başladığını ve bu soruşturmanın Bölge Halkı'nın huzuru açısından büyük bir önem arz ettiğini, Yasin Usta'nın şu aşamada serbest kalması halinde; tahkikatın olumsuz yönde etkileneceğini ve Yasin Usta'nın şimdilik 3 gün daha tutuklu kalmasını talep etti..


YASİN USTA: "Suçlarımı kabul ediyorum ve bana iyi davrandıkları için Polisler'e de çok teşekkür ediyorum"..

Mahkemenin izin vermesi üzerine söz alan Yasin Usta, iddia edilen suçları çaresiz kaldığı için işlediğini, herkesten özür dilediğini ve tutuklu olduğu süre içerisinde; kendisine iyi ve insanca davrandıkları için Polisler'e de çok teşekkür ettiğini söyledi..


3 GÜN TUTUKLU KALACAK..

Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmaya tabi suçların; Toplum'un huzurunu bozar nitelikler taşıdığını, Geçitkale Polisi adına şahadet veren Kâmil Perçiner'in aktardıklarının inandırıcı ve güvenilir olduğunu ve de Yasin Usta'nın 3 gün daha tutuklu kalması yönünde emir verdiğini belirtti..


BÖLGE HALKI'NDAN POLİS'E TEŞEKKÜR..

Aylardan beridir, evlerinde tedirgin bir şekilde yaşamlarını sürdürmeye çalışan Bölge İnsanları; zaten ağır koşullarda görev yapan Polisler'e, aralıksız takipleri neticesinde Yasin Usta'nın yakalanıp, huzura kavuşmalarından dolayı, başta Gazimağusa Polis Müdürü Ömer Tazeoğlu olmak üzere, Bölge Sorumlusu Cemal Gürsel Nuray'a ve Geçitkale Polis Müfettişi Arif Konyalı ile tüm Geçitkale Polis Ekipleri'ne minnettar olduklarını belirttiler..