Mağusa’da faaliyet gösteren “Arslan Market” isimli iş yerine girerek sigara, puro ve madeni para sirkat eden maskeli hırsızlar Yerlan Seitov ile Maksatbek Uulu, almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

“Dükkan açma”, “Sirkat” ve “KKTC’de izinsiz ikamet etmek” suçlarıyla ilgili olarak dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlı Seitov ile Uulu davaları görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildiler.

EMARELER BULUNDU

Meselenin tahkikat memuru Mustafa Çebi, 11 Eylül tarihinde “Arslan Market” isimli işyerine giren zanlılardan zanlı Maksatbek Uulu’nun dışarda gözetmenlik yaptığı esnada zanlı Yerlan Seitov’un tasarrufunda bulundurduğu çarşafı marketin önüne çekerek marketin alüminyum kapısının kilit kısmını tasarrufunda bulundurduğu levye ve tornavida ile zorlayarak hasar yapmadan açarak içeriye girdiğini açıkladı.

Zanlıların market içerisinden toplam değeri 75 TL olan 6 paket sigarayı, toplam değeri 15 TL olan 2 adet puroyu ve yazarkasa çekmecesi ile içerisinde bulunan 200 TL madeni parayı sirkat ettiklerini belirten Çebi, zanlıların 13 Eylül tarihinde Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını açıkladı.

Çebi, zanlıların Gülseren bölgesinde askeri gazinonun yanındaki ağaçlık alan içerisinde sakladıkları çarşaf, yazarkasa çekmecesi ve olayda kullandıkları 1 adet maskenin bulunarak emare alındığını belirterek, yine ayni bölgede konu marketten sirkat ettikleri 45 TL madeni paranın kuma gömülü olarak tespit edilip emare alındığını açıkladı. Zanlıların evinde yapılan aramada ise olay esnasında giymekte oldukları kıyafetler, 1 adet güneş gözlüğü, 1 çift eldiven ve levye ile tornavida bulunarak emare alındığını söyleyen Çebi, zanlıların 14 Eylül tarihinde mahkeme huzuruna çıkarılarak aleyhlerinde 1’er günlük tutuk süresi temin edildiğini anımsattı.

MAYIS 2015'TEN BERİ KAÇAK YAŞIYORLAR

Çebi, temin edilen 1 günlük süre içerisinde aranmakta olan 2 adet puronun bulunduğunu, zanlıların okul durumu ile ilgili araştırma yapıldığını, yapılan araştırmada zanlıların öğrencilik durumunun olmadığı ve zanlı Seitov’un 3 Aralık 2015, zanlı Maksatbek Uulu’nun ise 8 Mayıs 2015 tarihinden itibaren KKTC’de izinsiz olarak ikamet ettiklerinin tespit edildiğini açıkladı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Çebi, zanlıların davaları görüşülünceye değin 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Yerlan Seitov ile Maksatbek Uulu’nun davaları görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.