Bonzai zanlısı sinir krizi geçirdi…

Kıbrıs Manşet Özel Haber

(Evrim Kamalı)- Evinde kullandığı aşırı doz bonzai nedeni ile fenalaşan ve hastaneye kaldırılan. Olayın akabinde evinde yapılan aramada 898 miligram bonzai bulunarak aleyhine kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufundan dava getirilen zanlı Şahin Suyolcu teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı önleme Müdürlüğünde görevli Polis Memuru Mehmet Sevinç, zanlı Şahin Suyolcu’nun kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu suçundan methaldar olduğunu ve aleyhine getirilen yazılı davasına kabul yönünde beyanda bulunduğunu belirtti. Polis, zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alan zanlı ise cezaevine gitmek istemediğini tedavi olmak için başlamış girişimlerinin olduğunu bu nedenle tutuksuz yargılanma gibi bir teminata bağlanıp tedavi olmak istediğini söyledi.

Yargıç Meltem Dündar zanlının benzer sabıkalarının olduğunu ve 28 Kasım tarihinde şartlı tahliye ile serbest kaldığını, ancak aynı suçu işlediğini göz önünde bulundurduğunu bu nedenle zanlının davaları görüşülünceye değin 25 günü geçmeyen bir süre ceza evine gönderilmesine emir verdi. Yargıç vermiş olduğu emre ek zanlının 2 günde bir Barış Ruh ve Sinir hastalıkları bölümünde kontrolden geçirilmesini de emrine ekledi.

Mahkemede aleyhine verilen emri beğenmeyen zanlı Şahin Suyolcu mahkeme koridorlarında sinir krizi geçirerek kafasını duvarlara vurmaya başladı. Polisler tarafından zor durdurulan zanlı polis aracına zorlukla bindirildi.