T&T Airport Şirketi ile Terminal Yapı davası

(Kamalı Haber) - Ercan işletmesini alan T&T Airport Şirketi ile ortağı Terminal Yapı arasında mahkemeye taşınan “Yasa dışı Genel Kurul Kararları ”davası dün Hukuk Mahkemesi’nde karara bağlandı. T&T’nin 5 Mayıs tarihinde gerçekleştirdiği Genel Kurul toplantısında alınan kararların yasalara aykırı olduğunu savunarak mahkemeye başvuran Terminal Yapı’nın kararların iptali yönündeki talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

ÖNCE ARA EMRİ ALINDI

Ercan işletmesini alan T&T Airport Şirketi 5 Mayıs 2016 tarihinde Genel Kurul toplantısı yaparak, Taşyapı Şirketi sahibi Emrullah Turanlı’nın direktör olması, şirketin 2015 yılı bilançosunun ibra ve kabulü ve 2015 yılı bilançosunun ibra ve kabulü kararı yönünde karar üretti. Genel Kurul’un aldığı kararlara itiraz eden T&T’nin ortağı Terminal Yapı, kurul toplantısının yasalara uygun olmadığı gerekçesi ile mahkemeye başvurdu. Yapılan başvuru ile ilgili toplantı kararlarının uygulanmaması için 18 Mayıs tarihinde Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nden ara emri alındı.

YASA DIŞI YAPILDI İDDİASI

Emrullah Turanlı’nın Genel Kurul toplantısında hazır bulunmadığını, Terminal Yapı’nın bilanço ile ilgili sorularını yanıtlanmadığını ve bilanço ile ilgili bilgi vermeden kurulda oylama yapıldığını öne sürerek konuyu mahkemeye taşıyan Terminal Yapı’nın kurul kararlarının iptal edilmesi yönündeki talebi ise dün Hukuk Mahkemesi’nde karara bağlandı. Duruşmada T&T adına Avukat Serhan Çınar, Terminal Yapı adına ise avukat Hüseyin Malyalı hazır bulundu. Talat Usar başkanlığında Kıdemli Yargıç Fadıl Aksun huzurundaki davada tarafların avukatları gerekçelerini sundu.

KURUL KARARLARI İPTAL EDİLDİ

T&T şirketi avukatı Serhan Çınar, karşı taraf ile 5 Mayıs tarihinde gerçekleştirilen Genel Kurul kararlarının iptaline yönelik talebe itirazları olmadığını, ileriki bir tarihte yeniden genel kurul toplantısı yapılması konusunda mutabakata vardıklarını söyledi. Terminal Yapı adına avukat Hüseyin Malyalı ise 5 Mayıs tarihinde alınan kurul kararının iptal edilmesini talep ettiklerini ve bu konuda karşı tarafla mutabakata vardıklarını belirtti.

Heyet Başkanı Talat Usar, her iki tarafın beyanlarını değerlendirdiklerini, tarafların 5 Mayıs tarihindeki Genel Kurul kararlarının iptal edilmesine yönelik mutabakata vardıklarını belirterek, 5 Mayıs tarihinde Genel Kurulda alınan tüm kararların iptal edilmesine emir verdiklerini açıkladı.

ÜÇ KARAR İPTAL

Kurul kararlarının iptali ile 2015 yılı bilançosunun ibra ve kabulü kararı, Emrullah Turanlı’nın direktör olarak tayini, Göksel Saydam&Co. YMM bürosunun denetçi olarak atanması uygulamaları da durdurulmuş oldu.