Mafya Aramızda

Bling isimli gece kulübünde meydana gelen silahlı saldırı olayının perde gerisinden mafya hesaplaşmasını düşündüren detaylar ortaya çıktı

Güzelyurt’ta “Bling” isimli gece kulübünde meydana gelen silahlı saldırı olayı ile ilgili tutuklanan dört kişiden üçü soruşturma sonucu suçsuz oldukları belirlenerek serbest bırakıldı. Olayın meydana geldiği yerdeki güvenlik kameralarını inceleyen polis, daha önce Lefkoşa ve Güzelyurt’ta bir kişiye ait ev ve işyerine silahlı saldırı gerçekleştirdiği gerekçesi ile tutuklanan Erdal Küpeli’yi tespit etti. Öte yandan gerçekleşen olayın mafya hesaplaşmasını andıran bir şekilde meydana geldiği ortaya çıktı. Çek senet mafyası, silahla korkutma ve adam kaçırma suçlarından daha önce hakkında soruşturma yapılan Mavideniz’in gece kulübüne alınmaması üzerine adamlarını çağırdığı, gece kulübü otoparkında araçla gelen beş kişinin araç içerisinden kurşunlar yağdırdığı tespit edildi. İncelenen güvenlik kayıtlarından tespit edilerek gözaltına alınan zanlı Küpeli,dün tutuklama talebi ile Güzelyurt’ta mahkemeye çıkardı.Öte yandan İsmail Mavideniz’in henüz bulunamadığı açıklanırken, soruşturmanın geniş çaplı devam ettiği belirtildi.

ARAÇTAN KURŞUN YAĞDIRDILAR
Erdal Küpeli için tutuklama talep edilen duruşmada zanlı Erdal Küpeli’nin, 18 Eylül tarihinde Bling isimli gece kulübünde meydana gelen silahlı saldırı ile ilgili gözaltına alındığı belirtildi. Polis, gece kulübüne alınmayan İsmail Mavideniz’in silahlı saldırı gerçekleştirdiğini ifade ederek, zanlıların olayın meydana geldiği 21.00- 22.00 saatleri arasında HA 555 plakalı araç ile gece kulübünün oto parkında, kulübün güvenlik görevlisi olan Ahmet Karabulut ve Mahsun Yıldırım’a ateş etmeye başladıklarını söyledi.

HAYATİ TEHLİKELERİ YOK
Polis, silahlı saldırıda Ahmet Karabulut’un sol bacağından vurulduğunu, Mahsun Yıldırım’ın isabet eden kurşunun pantolonunu delerek geçtiğini söyledi. Polis, olayda seken kurşunlardan dolayı Erdal Keçeli’nin de yaralandığını belirtti. Meydana gelen silahlı saldırı sonrasında Ahmet Karabulut ve Eray Tolga Keçeli’ninDr Burhan Nalbanoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığını söyleyen polis, Keçeli’nin aynı gün taburcu olduğunu mahkemeye açıkladı. Ahmet Karabulut’un ise halen daha ortopedi bölümünde tedavi altında olduğunu kaydeden polis, ancak hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti.

BOŞ KOVANLAR VE MERMİ ÇEKİRDEKLERİ BULUNDU
Olay Yeri İnceleme ekiplerinin, gece kulübünün oto parkında yaptığı incelemede 8 adet boş kovan ve 6 adet çekirdek parçası tespit ettiğini kaydeden polis, kamera kayıtlarının da incelendiğini, yapılan inceleme sonucu zanlının da olayda rolünün olduğunu belirlediklerini söyledi. Polis, zanlının kullandığı araç içerisinde de bir adet boş kovan bulduklarını açıkladı.

MAVİDENİZ HENÜZ BULUNAMADI
Soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini, saldırganlardan İsmail Mavideniz’in henüz bulunamadığını kaydeden polis, zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

İKİSİ DE VUKUATLI
Erdal Küpeli 2012 yılında Gönyeli’de “BeautylineHair Club” isimli iş yeri ile Güzelyurt’ta Ahmet Tömay’a ait evin kurşunlanması olayıyla ilgili tutuklanırken,2010 yılında ise Mavizdeniz adam kaçırma ve silahla tehdit etme suçlarından yakalanmıştı.


Kaynak: Star Kıbrıs