Tecavüz mü? Sarhoşluk ilişkisi mi?



Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da bir arkadaşının evinde misafir olan zanlı M.R.E yine aynı evde misafir olan M.A isimli genç kıza tecavüz ettiği gerekçesi ile tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Adli şubede görevli polis memuru Tukay Alper olayla ilgili bulguları aktardı. Alper huzurdaki zanlı M.R.A’nın 29 Ağustos tarihinde meydana geldiği iddia edilen zorla ırza geçme tecavüz suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak polise ifade veren müşteki M.A’nın zanlı ile Lefkoşa’da ortak arkadaşları olan bir şahıs evinde içki içtiklerini başının ağrıdığını ve zanlının kendisine masaj yapma teklifinde bulunduğunu daha sonrada rızası olmadığı halde tecavüz ettiğini söylediğini belirtti. Polis ancak müştekinin konu ile ilgili olarak şikâyetçi olmadığını ve meseleyi polisin araştırması yönünde talebi olduğunu belirterek konu ile ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı. Polis memuru Tukay Alper zanlı ile müştekinin doktor kontrolünden geçirildiğini ve konu evdeki yatak çarşaflarının da emare olarak alındığını ve gelecek olan tahlil sonuçlarının beklendiğini belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlının soruşturma maksatlı 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı suçsuz olduğunu zorla ilişkiye girmediklerini başı ağrıdığını söyleyip kendisinden masaj yapmasını talep ettiği ve masaj yaptığını daha sonrasını sarhoş oldukları için hatırlamadığını söyledi.

Yargıç Tacan Reynar huzurunda verilen şahadet ve beyanatı değerlendirerek soruşturmanın salimen yürütülmesi ve zanlının suçlu olup olmadığının tespit edilmesi açısından 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.