5 gram bonzai soruşturmasında 2 kişi tutuklu…

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da kullanımlarında bulunan araç içerisinde ve üzerlerinde yapılan aramada tasarruflarında yaklaşık 5 gram sentetik cannabionit bulunan zanlılar Can Kemal Kaplan ve Mustafa Öztürk tutuklanarak  mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Cemal Ramiz olayla ilgili bulguları aktardı. Ramiz huzurda bulunan zanlılar Can Kemal Kaplan ve Mustafa Öztürk’ün kullanımlarında bulunan araç içerisinde polis tarafından yapılan aramada 1 açık 2 paket yaklaşık 4 gram sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Olayın akabinde zanlı Kaplan’ın üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu kot pantolonun cebinde beyaz kâğıda sarılı yaklaşık 1 gram sentetik cannabionit bulunduğunu söyledi. mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu zanlı Kaplanın konu uyuşturucu maddeleri zanlı Öztürk’ün talimatı ile Mağusa da 1 kişiden aldığını beyan ettiğini bu beyan doğrultusunda konu şahsız isminin henüz tespit edilemediğini belirterek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için zanlıların ilk nazarda 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlıların soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 1 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.