Hırsız Hüseyin 1 Yıl Hapis Yatacak

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Endirim marketten sigara, kontör ve para çaldığı gerekçesi ile Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Hüseyin Özvurulmuş hakkındaki dava karara bağlandı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev ULunay’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay, sanığın 12 Mart saat 03.00 sıralarında Mercedes aracı ile Taşkınköy’de bulunan Endirim markete giderek kilitsiz penceresinden içeri girdiğini, bin 893 TL tutarında 105 karton sigara, 80 TL Nakit para ve kontör çaldığını söyledi. Hırsızlık olayından sonra sanığın tespit edildiğini evinde yapılan aramada dolap içerisinde sigara, kontör, aracının bagajında yapılan aramada ise yine bir miktar sigara bulunduğunu kaydeden Ulunay, sanığın çaldığı sigaraların bir kısmını bir markete sattığını itiraf ettiğini söyledi. Ulunay, sanığın gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini belirtti. Güney Kıbrıs’ta yaşayan sanığın kendi isteği ile gelip teslim olduğunu kaydeden Ulunay, sanığın işlediği dükkân açma ve sirkat suçlarının yaygınlaştığını, sanığın 1985-1995 ve 1998 yıllarında ait benzer sabıkları bulunduğunu ayrıca sanığın Mağusa, Girne’de benzer suçlardan davası olduğunu ifade etti. Ulunay, sanığın benzer suçları işlediğini ve ıslah olmadığını dile getirerek, sanığa ceza takdir ederken bu hususun göz önünde bulundurulduğunu söyledi.

Ulunay, sanığı oy birliği ile 1 yıl hapse mahkûm ettiklerini, bu cezayı verirken Girne ve Mağusa’daki davalarının da göz önünde bulundurulduğunu açıkladı.