Lefkoşa’da magandalık

 

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Evrim Kamalı

 

Lefkoşa’da ikametgâhında ve kullanımında bulunan araç da polis tarafından yapılan aramada, 2 adet kurusıkı mermi, bir adet bıçak tespit edilmesi üzerine tutuklanan zanlı Ahmet Cengiz dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

 

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Hüseyin Redif olayla ilgili bulguları aktardı. Redif huzurda bulunan zanlı Ahmet Cengiz’in 28 Nisan 2016 tarihinde, saat 17.00 sıralarında, Lefkoşa da Hamitköy de bulunan Reis Supermarket önünde, Lefkoşa da sakin Irak uyruklu  şahıslar, Muhammed Niyazi Mahmod ve Azmira Kadir in yerini öğrenmek amacı ile Lefkoşa da sakin Muhammed Mustafa’yı zorla kullanımında bulunan ve henüz plakası tespit edilemeyen salon araca bindirip Abohorlu villaları Hamitköy adresindeki ikametgahına götürdüğünü söyledi. Polis zanlının daha sonra, adı edileni 1 metre uzunluğundaki tahta sopa ile darp edip kendisine siyah saplı bir tabanca göstererek çıplak bir şekilde soyunmasını sağlayıp arzusu hilafına kullanımında bulunan telefonuna görüntülerini çekerek adı edilene hitaben " eğer Muhammed ile Azmira’nın yerinin nerde olduğunu söylemezsen seni öldüreceğim" söyleyerek tehdit ettiğini söyledi. Polis memuru Hüseyin Redif meselenin polise 14 Haziran tarihinde rapor edildiğini ve zanlının ikametgâhında 14 Haziran 2016 tarihinde 16.45-18.50 saatleri arasında bir Polis ekibince mahkeme emri gereği yapılan aramada, ikametgâhın salon odası içerisinde olay sırasında müştekinin darp edilmesinde kullanılan 1 metre uzunluğundaki tahta ucu kırık vaziyette süpürge sapı ve zanlının olay sırasında giydiği tespit edilen gri renk tisort ile 2 adet kurusıkı mermi tespit edilerek emare olarak alındığını söyledi. Polis memuru Redif aynı gün zanlının kullanımında bulunan beyaz renk salon araç içerisinde huzurunda yapılan aramada ise aracın torpido gözünde toplam uzunluğu 25 cm ağız uzunluğu 11 cm olan tahta kahverengi saplı bıçak bulunarak emare olarak zapt edildiğini zanlının dün akşam saat 21.30’da mahkeme emri gereği tutuklandığını söyledi.

Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini zanlının suç ortağının da olduğuna inanıldığını, ayrıca olay sırasında zanlının müştekiye göstermiş olduğu siyah kabzeli tabancanın yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadığını belirterek tahkikatımın salimen yürütülebilmesi için zanlının 2 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

 

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının soruşturma maksatlı 2 gün tutuklu kalmasına emir verdi.