LTB’de Büyük Vurgun

Geçmişe dönük, milyonlarca liralık şaibenin yargı aşamasında olduğu Lefkoşa Türk Belediyesi, şimdi de “vezne” vurgunu ile sarsıldı. Vatandaşa mezar yeri satıldı, parası Belediye kasasına girmedi.

HERKESE SATILDI: Lefkoşa Mezarlığı’na eşini defneden ve yanındaki yeri de satın aldığını düşünen birçok insan dolandırıldı. Parayı ödemesine rağmen, eşinin yanına başka bir mezar yeri bulan bir kadının şikâyeti üzerine skandal ortaya çıktı.

GÖREVDEN ALINDI, SORUŞTURMA BAŞLADI: Defin İşleri Sorumlusu Salih Gürses görevden alındı. Yerine başka bir isim atandı. Lefkoşa Türk Belediyesi içerisinde vurgunun 100 bin TL civarında olduğu öngörülüyor. Olayın ortaya çıkmasının ardından, söz konusu görevlinin Vezneye, farklı isimler adına para yatırmaya başladığı tespit edildi.

KAYIT YOK: Lefkoşa Türk Belediyesi idaresinden alınan bilgiye göre Lefkoşa Kabristanlığında birden çok mezar satışı yapıldı. Ancak Lefkoşa Türk Belediyesi’nin resmi kayıtlarında bu mezar satışlarına ilişkin kayıt yok. Yasadışı mezar satışı mağdurlarının sayısı hızla artıyor.