Kundaklama Zanlıları Tutuklu Yargılanacak

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde 5 Şubat’ta Serhan Çakır’a ait Range Rover marka JB 001 plakalı aracın üzerine kasten yanıcı madde dökülüp, tamamen yakılmasıyla ilgili olarak tutuklanan zanlılar Sürmeli Akbulut ve Sertap Batak bugün teminata bağlanmak üzere yeniden Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ömer Daşkın olayla ilgili bulguları aktardı. Daşkın Lefkoşa Kızılbaş bölgesinde Başak Sokak’ta Serhan Çakır’a ait Range Rover marka JB 001 plakalı aracın üzerine kasten yanıcı madde dökülüp, hasara uğratıldığını belirtti. Polis olayın bilgilerine gelmesi üzerine bölgede bulunan güvenlik kameraları görüntülerinin incelendiğini ve yapılan inceleme neticesinde EG 786 plakalı aracın olay mahallinden geçtiği sırada durup içerisinden inen 2 şahsın ellerinde bulunan bidon içerisindeki yanıcı maddeyi araç üzerine döküp yaktıktan sonra koşarak kaçtıkları tespit edildiğini mahkemeye aktardı. Polis memuru Daşgın, EG 786 plakalı araç ile ilgili yapılan tahkikatta aracın Zanlı Sürmeli Akbulut tarafından satın alındığı ancak adına kayıtlı olmadığının tespit edildiğini söyledi. Polis bu bilgi ışığında zanlı Sürmeli Akbulut’un Çamlıbel'deki ikametgâhında EG 786 plakalı araç ile tespit edilip tutuklandığını ve konu suçu zanlı Sertap Batak ile işlediğini itiraf ettiğini mahkemeye aktardı. Polis mesele ile ilgili görülen Batak'ın da tutuklandığını belirtti. Polis memuru Ömer Daşkın mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlıların gönüllü ifade vererek işlemiş oldukları suçu itiraf ettiklerini mahkemeye aktardı. Polis zanlıların işlemiş oldukları suçun ciddi bir suç olduğunu ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla zanlıların ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 1 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gitmelerine emir verdi.