90 Pakete, 5 yıl hapis

Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber


 Lefkoşa’da meydana gelen uyuşturucu madde alma, verme, ithal ve tasarruf suçuyla ilgili olarak başlatılan soruşturmada tutuklanan zanlı Burak Necipoğluları aleyhindeki karar bugün Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesinde karar bağlandı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’ın oy birliği ile vermiş olduğu kararı Başkan Güran okudu. Kararda sanık aleyhine ve lehine olan unsurları değerlendirdiklerini söyledi. Başkan Güran sanığın Güneyde arkadaşı olan Hakan Murat Şatıroğlu ile anlaşarak Kuzey Kıbrıs’ta satmak için 90 paket 270 gram Sentetik Cannabionit türü uyuşturucu madde alarak Lokmacı Sınır Kapısı’ndan ithal ettiğini belirterek bunların 23 paketini 4 ayrı kişiye 10 paket 5’er paket ve 3 paket olmak üzere verdiğinin tespit edildiğini söyledi. Güran sanığın işlemiş olduğu uyuşturucu suçların giderek yaygınlaştığını ve ısrarla yaygınlaşma eğilimini sürdürdüğünü bu nedenle bu tür suçlara verilen cezalarla günümüzde işlenen suçlara verilecek cezalar arasında fark olması gerektiğini bununda cezalar arasında dengesizlik olarak görülemeyeceğini söyledi. Bu davaya konu olan uyuşturucu madde türünün a kategorisinden yer alan kokain ve eroin ile aynı yerde olduğunu belirten Güran sanığa ceza takdir ederken uyuşturucu madde türü ve miktarının göz önünde bulunduğunu ifade etti.

Başkan Ömer Güran son zamanlarda uyuşturucu maddelerin tehlikesinin hayatların son bulması ile görüldüğünü dile getirerek mahkeme gündeminde adli yıl içerisinde görülen davaların çoğunluğunu uyuşturucu suçlarının olduğunu ve her ay itibarı ile verilen kararlara bakıldığında artmakta olduğunu söyledi. Güran basın yolu ile de uyuşturucu kullanımından dolayı ölümlerin olduğunun görüldüğünü dile getirerek davaya konu uyuşturucu miktarının 270 gram olduğunu sanığın uyuşturucu ithal ettiğini ve dağıtımını yaparak ticaretine çanak tuttuğunu belirtti.

Başkan Ömer Güran tüm olgular ışığında sanığa verilecek cezanın ibret olarak görülmesi için 5 yıl hapis cezası ile cezalandırmayı uygun bulduklarını açıkladı.