KKTC Sorma Gir Hanı mı?

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

KKTC’ye sorgusuz sualsiz ülkemize turist olarak gelen ve geldikten sonra yersiz yurtsuz kalan iki kafadar Çatalköy bölgesinde yolda yürürken tespit ettikleri boş eve girip günlerce kaldı. Davetsiz misafirler Mehmet Atabaş ile Cuma Kaya’nın rahatı ev sahibinin kontrol amacıyla eve gitmesiyle bozuldu. Ev sahibini görüp kaçan iki zanlı kısa sürede yakalandı. Soruşturma amaçlı 3 gündür poliste bulunan zanlılar bugün teminat için Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, Mehmet Atabaş ile Cuma Kaya’nın 4 - 12 Ağustos tarihleri arasında mülke tecavüz ve kasti hasar suçlarını işlediklerini belirterek, zanlıların 12 Ağustos tarihinde yakalandıklarını ve 3 gündür tutuklu olduklarını ifade etti. Polis, iki zanlının 4 Ağustos tarihinde Çatalköy bölgesinde kimsenin yaşamadığı S.T’ye ait evin kapısına hasar verip içeri girdiklerini ve 12 Ağustos tarihine kadar orada izinsiz kaldıklarını söyledi. Ev sahibinin kontrol amacıyla eve gittiğinde zanlıları tespit ettiğini, kaçan iki zanlının aynı gün tespit edilerek tutuklandığını kaydeden polis, zanlıların evden herhangi bir şey çalmadığını ifade etti. Polis, zanlıların 3 Ağustos tarihinde Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yaptıklarını, tutuklandıkları an yanlarında çadır bulunduğunu, KKTC’de yakınları olmadığını belirterek teminata bağlanmalarını talep etti.

Mahkeme, her iki zanlının tutuklu yargılanması amacıyla 1 ay süre ile cezaevine gönderilmesine emir verirken söz hakkı alan zanlılardan Mehmet Atabaş, kamp yapmak için KKTC’ye geldiklerini ancak yanlarında getirdikleri bin 300 TL parayı kaybettiklerini söyledi. Zanlı, “Başımızı sokacak bir yere ihtiyacımız vardı. Bu yüzden eve girdik. Bir şey çalmadık. Sadece evde yiyeceklerden yedik” dedi.