‘Sonsuz Nur’ isimli kitaplar Abdülkadir Aktürk’ün başına bela oldu.

Gazimağusa’ya bağlı Yeni Boğaziçi köyünde kiracı olarak kaldığı evden taşınırken almayı unuttuğu ve Fetullah Gülen’in yazarı olduğu 5 cilt halindeki “Sonsuz Nur” isimli kitaplar Abdülkadir Aktürk’ün başına bela oldu. Zanlı Aktürk’ün 30 Ağustos tarihinde konu evden taşınması üzerine evi kontrole giden ev sahibi kitapları görünce polise ihbarda bulundu.

31 Ağustos tarihinden beri polis tarafından aranan zanlı Abdülkadir Aktürk, dün Mağusa’da tespit edilerek tutuklandı. “Yasa dışı terör örgütü ile ilgili propaganda nitelikli yayın bulundurmak” suçlamasıyla dün Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan zanlı Aktürk aleyhine 3 günlük tutukluluk süresi temin edildi.Meselenin tahkikat memuru Cemil Basri, 30 Ağustos tarihine kadar Yeni Boğaziçi’nde Aysergi Towers Apartmanı No 16’da kiracı olarak kalan zanlı Abdülkadir Aktürk’ün 30 Ağustos tarihinde konu evden ayrılması üzerine ev sahibinin eve giderek evi kontrol ettiğini ve Fetullah Gülen’in yazarı olduğu 5 cilt halinde “Sonsuz Nur” isimli kitapları bulduğunu açıkladı.

“Taşınırken almayı unuttum”

Ev sahibinin konu kitapları evde tespit etmesi üzerine polise ihbarda bulunduğunu belirten Basri, kitapların emare alındığını ve mesele ile ilgili olarak soruşturma başlatıldığını açıkladı. Basri, yürütülen soruşturmada zanlı Abdülkadir Aktürk’ün 8 Eylül tarihinde Mağusa’da tespit edilerek tutuklandığını belirterek, zanlının gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde konu kitapların kendisine ait olduğunu, evden taşınırken de konu kitapları almayı unuttuğunu beyan ettiğini açıkladı.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Basri, zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Abdülkadir Aktürk’ün tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.