Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lefkoşa’da Aralık 2017’de alınan ihbar üzerine yapılan aramada tasarrufunda uyuşturucu madde bulunan sanık Sadık Amin ve kendisine uyuşturucu maddeyi verdiği tespit edilen sanık Mehmet Kılıç aleyhindeki karar bugün Lefkoşa Ağırceza Mahkemesi huzurunda açıklandı.

Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç’tan oluşan Lefkoşa Ağırceza Mahkemesinin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Yargıç Soytaç açıkladı. Soytaç kararda öncelikle sanıkların yargılandığı suçların özetine değinerek sanık Amin’in alınan ihbar üzerine tasarrufunda 1 adet elle sarılmış içerisinde sentetik cannabionit türü uyuşturucu madde bulunan sigara bulunduğunu ve konu uyuşturucu maddeyi para karşılığı sanık Mehmet Kılıç’tan aldığını itiraf etmesi üzerine Kılıç’ında yakalandığını belirtti. Yargıç sanık Mehmet Kılıç’ın da tutuklandığı sırada tasarrufunda 2 gram madde bulunduğunu söyledi.

Yargıç Murat Soytaç sanıkların suçlarını kabul ettiklerini ve adaletin erkekn tecellisine katkıda bulunduğunu belirterek sabıkası olmayan sanık Sadık Amin’in denetimli serbestlik hakkından yararlanma talebini uygun görecek 1 yıl denetimli serbestlik yasası altında gözetim altında tutulmasına emir verdiklerini açıkladı.

Yargıç Murat Soytaç sanık Mehmet Kılıç’ın ise benzer suçlardan birçok sabıkası olduğunu ve işlemiş olduğu suçlar arasında uyuşturucu verme veya satarak ticaretini yapma suçları da bulunduğunu dikkate alarak aleyhinde ağırlaştırıcı sebep olarak değerlendirdiklerini söyledi. Yargıç Soytaç sanığın daha önce denetimli serbestlikten de yararlandığını ve bu süre zarfında yine benzer suç işlediğini belirterek sanığın cezasına bugünden itibaren başlanmak kaydı ile 18 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.