Askere ait ambarı soyanlar teminata bağlandı…

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da 23 Şubat tarihinde 1. Piyade Alayına bağlı tel deposundan çalınan dikenli tel ve kazıkların çalınması ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında suçüstü yakalanan zanlılar Hüseyin Özsakallı, Ali Kardeşoğlu teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldılar. Zanlılar ile birlikte olduğu gerekçesi ile tutuklanan Ahmet Özsakallı ise mesele ile bağlantısı olmadığının anlaşılması üzerine serbest bırakıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Fahri Gümüşsoy olayla ilgili bulguları aktardı. Gümüşsoy, zanlılar Hüseyin Özsakallı ve Ali Kardeşoğlu’nun 23 Şubat tarihinde saat 8.30 raddelerinde Lefkoşa’da CG 741 plakalı araç ile 1. Piyade Alayıma bağlı 1. Piyade taburunun sorumluluğunda bulunan ve tel deposu olarak kullanılan Öğretmen Akademisi binalarının doğu kısmında ve GKK’nın sorumluluğundaki askeri yasak bölgeyi ihlal edip konu ambarın camını kırarak içeri girdiklerini ve 7 top dikenli tel ile 299 adet omega tipi demir kazıkları çaldıklarını söyledi. Gümüşsoy mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını zanlıların gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini zanlı bir Özsakallı’nın daha önceden benzer suçlardan sabıkası olduğunu belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti değerlendirdikten zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanmasına ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat’ı vücut etmesine ek olarak, zanlı Hüseyin Özsakallı’nın 3 bin TL nakdi teminat yatırması ve KKTC vatandaşı bir kefilin 100 bin TL kefalet senedi imzalaması, zanlı Ali Kardeşoğlu’nun ise KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.