Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Lefkoşa’da, Osman Paşa Caddesi üzerinde zanlı Zafer Özkaracan’ın yönetimindeki araç ile bir trafik kazası yapması sonucu başlatılan tahkikat neticesinde kaza sebebinin uyuşturucu olduğu anlaşıldı. Olay yerine gelen polis ekipleri zanlının aracında uyuşturucu bulması üzerine zanlı tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Hasan Derman olayla ilgili bulguları aktardı. Derman huzurda bulunan zanlı Zafer Özkaracan’ın 20 Ağustos 2017 tarihinde, saat 18.00’de Lefkoşa’da, Osman Paşa Caddesi üzerinde meydana gelen kaza sonucunda olay yerine gelen polis ekipleri kazayı gerçekleştiren zanlı Zafer Özkaracan’ın aracında yapılan arabab 1 adet içerisinde tütün ile karışık sentetik Cannabinoid türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan elle sarılmış sigara ile gazaete kağıdına sarılı sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan yaklaşık bir gram ağırlığında madde bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiğini zanlının vermiş olduğu gönüllü ifadesinin teyit ve tekzip edileceğini beklirterek zanlının soruşturma maksatlı ilk etapda 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.