Kayıp Mallar ve Paralar Henüz Tespit Edilemedi

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa’da faaliyet gösteren “Yar Group Ltd” isimli iş yerinde pazarlamazı olarak çalışan zanlı Yusuf Çobanoğlu’nun çaldığı iddia edilen mallar ve paralar henüz daha net olarak tespit edilemedi.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Hasan Selvili olayla ilgili bulguları aktardı. Selvili, zanlı Yusuf Çobanoğlu’nun 4 yıldır “Yar Group Ltd” isimli iş yerinde pazarlamacı olarak 2 bin 500 TL’ye çalıştığını, 2014-2015 yılları içerisinde işyeri müşterilerine satmış olduğu faturalı veya faturasız çeşitli inşaat malzemelerine karşılık olarak tahsil ettiği ilk tespitlere göre toplam 180 bin TL nakit parayı şirket hesabına yatırmayarak çaldığı yönünde bir tahkikat başlatıldığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak 50’ye yakın şirket müşterisinin bulunduğu ve henüz tümünden fatura kontrolünün yapılamadığını belirtti. Polis ayrıca zanlının kullandığı 18 faturanın kayıp olduğunu ve tespitinin yapılamadığını belirterek her gün şirket muhasebesi tarafından başka bir şikâyetin söz konusu olduğunu ve bu şikâyetlerinde araştırıldığını belirterek mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın salimen devam ede bilmesi için zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Meltem Dündar zanlının soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.