Kardeş Kavgası Ölümle Sonuçlandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Lefkoşa Göçmenköy bölgesinde meydana gelen kardeş kavgası sonucu abisi Turgut Özdeğirmenci’yi av tüfeği ile vurarak öldüren zanlı Turgay Özdeğirmenci tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Adli şubede görevli müfettiş muavini Cemali Azimkar olayla ilgili bulguları aktardı. Azimkar zanlı Turgay Özdeğirmenci’nin “taammüden adam öldürme, adam öldürme, kanunsuz tüfek ve patlayıcı madde tasarruf ve kullanma suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis zanlının abisi ile aralarında kalacağı oda konusunda tartıştıktan sonra tasarrufunda bulundurduğu kendi adına kayıtlı av tüfeği ile 2 el göğüs ve 2 el de sırtına ateş etmek suretiyle taammüden vurup abisinin ölümüne sebep olduğunu söyledi. Müfettiş muavini Azimkâr zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini, olayda kullanılan av tüfeği ve 4 adet boş fişeğin bulunarak emare yapıldığını ancak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını belirterek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Gökhan Asafoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilk etapta soruşturma maksatlı 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.