Karayusufoğlu Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Lokmacı Kara Kapısından ülkemize tasarrufundaki uyuşturucu madde ile giriş yapmak isterken polis tarafından tespit edilerek tutuklanan zanlı Çağın Karayusufoğlu teminata bağlanmak üzere bugün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam huzurda bulunan zanlı Çağın Karayusufoğlu’nun 6 Kasım tarihinde saat 19.45 raddelerinde Lokmacı Kara Giriş kapısından geçmek isterken şüpheli hareketleri nedeni ile üzerinde yapılan aramada tasarrufunda yaklaşık 20 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Polis olayın akabinde zanlının kullanımında bulunan araçta yapılan aramada ise yarım gram ağırlığında madde bulunarak emare alındığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını zanlının suçunu kabul ettiğini belirterek ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminat bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, 2 haftada 1 gün ispati vücut etmesini, 10 bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber bir kefilin 50 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.