Karaoğlanoğlu’nda Uyuşturucu Operasyonu

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Girne- Karaoğlanoğlu’nda önceki akşam bir araç park yerinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyon sonucu satışa hazır kokain türü uyuşturucu ele geçirildi. Polis, suçla bağlantılı Barış Erol, Kemal Uçaner ve Seçkin Durmaz’ı gözaltına aldı. Zanlılar bugün tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Polis, önceki akşam saat 21.00 sıralarında bir üniversitenin park yerinde gerçekleştirilen operasyonda Barış Erol’un polisi görünce araçtan inip kaçmaya çalıştığını ancak yakalandığını söyledi. Polis, yakalanan zanlının üzerinde yapılan aramada 6 ayrı pakette toplam 5 gram kokain, cüzdanında da yarım gram kokain bulunduğunu açıkladı. Polis, Barış Erol’dan yapılan soruşturmada uyuşturucu maddeyi Kemal Uçanar ve Seçkin Durmaz ile birlikte aldıklarını söylediğini, bu bilgi üzerine zanlı Durmaz’ın Girne’de tespit edilerek gözaltına alındığını ifade etti. Polis, Durmaz'ı ve operasyonunda devamında ise Kemal Uçaner’in de gözaltına alındığını ifade etti. Polis, Durmaz’ın aracında yapılan aramada ise bir av tüfeği bulunduğu belirtti.

Zanlılar Erol ile Durmaz’ın Karaoğlanoğlu’nda kaldıkları evde arama yapıldığını kaydeden polis, iki zanlının birlikte kaldığı evde yapılan aramada 1 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu bulunarak emare olarak alındığını kaydetti. Polis, operasyonun devamında ise Kemal Uçaner isimli şahsın tespit edilerek gözaltına alındığını açıkladı. Dört zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını kaydeden polis, 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkeme talebi onaylarken söz hakkı alan zanlı Kemal Uçaner'in suçsuz olduğunu, uyuşturucu madde ile ilgisinin olmadığını öne sürdü.