Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Alsancak’ta önceki gün meydana gelen ve 53 yaşındaki Memduh Ulugün’ün yaşamını kaybettiği cinayetle ilgili olarak tutuklanan 39 yaşındaki Mehmet Doğu ve 34 yaşındaki Meryem Doğu, bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı. Cinayet mahallinde Ulugün ve zanlı yakınları arasında yaşanan arbede nedeniyle, polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Zanlılar Mehmet Doğu ve Meryem Doğu, mahkemeye geniş güvenlik önlemi arasında, Girne Polis Müdürlüğü ekipleri ve özel harekât timi eşliğinde çıkarıldı. Zanlıların mahkemeye çıkarıldığı saatlerde, Mustafa Çağatay Caddesinin mahkemeler önündeki bölümü trafiğe kapatıldı.

Cinayet soruşturmasını yapan Polis Müfettişi Eren Gözügüzeli, 13 Mart 2018 tarihinde saat 12.00 sıralarında meydana gelen “Taammüden adam öldürme, adam öldürme ve kanunsuz bıçak taşıma” suçlarından dolayı tutuklandıklarını söyledi. Polis Müfettişi, Alsancak Zeytinlik Sokak’ta kalan zanlı Meryem Doğu’nun ev sahibi olan ve evlerinin üst katında kalan Ulugün ile gönül ilişkisi olduğu gerekçesi ile zanlı Meryem Doğu’nun Ulugün’ü telefonla aradığını, eve çağırdığını belirtti. Ulugün’ün evinin 8 buçuk metre ilerisindeki boş araziye aracıyla geldiğini belirten polis, zanlı Meryem Doğu’nun olay yerine gelen ve aracından inmekte olan Ulugün’e bıçakla bir kez darbe vurduğunu, Ulugün’ün kaçmaya çalıştığını, zanlı Mehmet Doğu tarafından yakalanarak yere yatırıldığını belirtti. Polis, Mehmet Doğu’nun Meryem Doğu’ya bıçaklaması talimatı verdiğini, zanlı Meryem Doğu’nun da beş kez Ulugün’ü göğüs kısmından bıçakladığını açıkladı.

Ulugün ile Meryem Doğu’nun telefonlarının incelendiğini, ikisinin gönül ilişkisi olduğuna dair tespitler yaptıklarını söyleyen polis, ayrıca Mehmet Doğu’nun cep telefonunda da görüntüler olduğunu açıkladı. Polis, görüntülerin olay gününün sabahı çekildiğini, Meryem Doğu, Mehmet Doğu ve Memduh Ulugün’ün konuşmalarının olduğunu ve bu konuşmaların ise Ulugün ile Meryem Doğu arasındaki ilişkiyle ilgili olduğunu belirtti.

Suç aletinin olay yerinde emare olarak alındığını, soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlı Meryem Doğu’nun gönüllü ifade verdiğini kaydeden polis, zanlıların iki gündür tutuklu olduklarını, bu süre içerisinde 8 kişiyi sorgulayıp, 6 kişiden ifade aldıklarını belirtti. Polis, olay günü tutuklanan Meryem Doğu’nun ilk gün ifade verdiğini, bazı iddialarda bulunduğunu ve bu nedenle Kadın Doğumda kontrolden geçirildiğini söyledi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü, parmak izi incelemesi yapılacağını, alınacak tanık ifadeleri olduğunu kaydeden polis, zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Zanlıların avukatı süreye itiraz etmezken, Meryem Doğu’dan alınan ifadenin sağlıklı olmayacağını, psikolojisinin bozulmuş olabileceğini öne sürdü. Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlıların 7 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.