İSMET FELEK CEZAEVİNDE 

Kıbrıs Manşet Özel Haber

MHA- Gazimağusa'da 20 ağustos tarihinde iki grup arasında çıkan kavgayla ilgili tutuklanan zanlılar 7 günlük ek tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından bugün teminata bağlanmak maksadıyla Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç huzuruna çıkarıldılar.

Sabah saatlerinde yapılan Ali Uçanok grubunun ardından, öğleden sonra da İsmet Felek grubu olarak bilinen 11 zanlı teminat maksatıyla yargıç huzuruna çıkarıldı.

Yaklaşık 6 saat süren duruşmada 11 zanlı da davaları görüşülunceye kadar Merkezi Cezaevi'ne gönderildi.

İsmet Felek grubu olarak bilinen 11 zanlı 7 günlük ek tutukluluk sürelerinin dolmalarının ardından, teminata bağlanma maksadıyla Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayın tahkikat memuru Gazimağusa Polis Karakolu'nda görevli müfettiş muavini Ulaş Ursavaş şahadet vererek, olayla ilgili ayrıntılı bilgi verdi verdi.

Olayın toplumda infial yaratan ciddi bir mesele olduğuna işaret eden Ursavaş, meseleyle ilgili kayıp emareler de olduğunu ve henüz araştırmanın tamamlanmadığını söyledi.

Ursavaş, mahkemeden zanlıların davalarının görüşülmesine değin Merkezi Cezaevi'nde tutuklu kalmalarını talep etti.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Banu Soyer de huzurunda verilen şehadeti dinlediklerini sonra kararını açıklayarak, zanlı bir Özcan Hangün'ün üç ayı, zanlı iki İsmet Felek ile üç Ömer Satıağalar'ın iki ayı diğer zanlılar Cüneyt Arık, Akif Uygur, Mustafa Karakartal, Emirali Bata, Ümit Öztilkiler, Çağrı Kılıç, Halil Güvence ve Adem Sakızcıoğlu'nun bir ayı geçmemek koşuluyla Merkezi Cezaevi'ne gönderilmesine emir verdi.