İşin İçinde Başkaları Da Var



Lefkoşa’da ele geçirilen yarım kilo eroinin organize bir şekilde elden ele dolaştığı ortaya çıktı

Lefkoşa’da Nedim Sovukkanlı’nın aracında ele geçirilen 500 gram eroin türü uyuşturucu madde ile ilgili soruşturma devam ediyor. Narkotik polisi tarafından yürütülen soruşturmada, yarım kilo eroinin organize bir şekilde elden ele dolaştığı ve satışa sunulacağı tespit edildi. Polis, tutuklanan Sovukkanlı’nın telefonla bir şahıstan talimat aldığını ve uyuşturucu maddeyi telefondaki şahsın isteği üzerine aracı bir kişiden aldığını belirledi. Soruşturma amaçlı 2 gündür poliste tutulan zanlı Nedim Sovukkanlı ek süre talebi ile dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

TALİMAT TELEFONDAN GELDİ
Duruşmada 21 Ekim tarihinde Lefkoşa’da zanlı Mehmet Nedim Sovukkanlı’ya ait EU 997 plakalı araçta Narkotik Ekipleri tarafından yapılan aramada sol ön taraftaki paspas altında üç kat naylona sarılı 500 gram eroin türü uyuşturucu madde ele geçirildiği açıklandı. Soruşturmayı yürüten polis, zanlının gönüllü ifade verdiğini,telefonla bir şahıs ile konuştuğunu ve onun talimatı ile uyuşturucu maddeyi Lefkoşa’da bir şahıstan aldığını itiraf ettiğini söyledi.

TELEFON DÖKÜMLERİ İNCELENECEK
Ele geçirilen uyuşturucu maddenin devlet laboratuvarına, naylonların ise parmak izi incelemesi için ilgili birimlere gönderildiğini kaydeden polis, analiz sonuçlarının henüz çıkmadığını açıkladı. Zanlıya ait telefon dökümlerinin alındığını, bu yönde de incelemelerini sürdürdüklerini belirten polis, zanlının 2 gündür tutuklu bulunduğunu, bu süre içerisinde 5 kişiden ifade alındığını dile getirdi.

ARANAN ŞAHISLAR VAR
Ele geçirilen uyuşturucu madde ile ilgili soruşturma yapıldığını, kayıp emareler ve aranan şahıslar olduğunu kaydeden polis, zanlının 7 gün daha tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının 7 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Kaynak: Star Kıbrıs