Kefil bulamayınca cezaevine gönderildi
20 gram kokain ve 4 gram hintkeneviri uyuşturucu madde ile yakalanan Quickwin eski sahibi Alkın Günbatı 9 gün süren tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı

Evrim KAMALI
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından Girne’de gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen 20 gram kokain ve 4 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile ilgili tutuklu bulunan Quickwin eski sahibi eğlence mekânı işletmecisi Alkın Günbatı 9 gün süren tutukluluğun ardından dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada operasyona dair bilgileri aktaran polis, 12 Haziran saat 10.00 sıralarında Beylerbeyi’nde Dereboyu Sokak üzerinde evinin yakınında bulunan arazide kuru dal ve otları karıştıran zanlının hareketlerinden şüpmerhaba helenilmesi üzerine polis ekiplerinin zanlının üzerinde arama yapmaya kalktığını söyledi.

“Karşı koyması üzerine kuvvet konularak gözaltına alındı”

Polis, aranmak istenen zanlının karşı koyması üzerine makul kuvvet kullanılarak gözaltına alındığını söyledi. Gözaltına alınan zanlının evinde arama yapıldığını kaydeden polis, yatak odasındaki dolapta bulunan deri ceketin cebinde içinde uyuşturucu olan bir adet sarma sigara bulduklarını ifade etti. Polis, daha sonra zanlının ilk tespit edildiği kuru dallar ve otlar arasında arama yapıldığını, siyah çöp poşetine sarılı cam kavanoz ve içerisinde şeffaf naylona sarılı iki paket halinde 20 gram kokain bulunduğunu söyledi. Polis, ayrıca zanlının evinin terasında da 4 gram hintkeneviri türü uyuşturucu bulduklarını açıkladı. Zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını ve mahkemeye çıkarılarak toplamda 9 gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis, soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının teminata bağlanmasını talep etti.

Cezaevine gönderildi

Talebi değerlendiren mahkeme zanlının yurt dışına çıkışının yasaklanmasına, iki kefilin 50’er bin TL tutarında kefalet senedi imzalamasına ve zanlının 20 bin TL'lik teminat yatırmasına karar verdi. Ancak kefil bulamayan zanlı cezaevine gönderildi.