İmam Teminata Bağlandı

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Gönyeli’de başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan zanlılar Zübeyir Ahmet Çokaklı, Hicabi Duran, Saliha Duran Nizamettin Saltan bugün teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis Müfettiş Muavini İsa Sevindik olayla ilgili bulguları aktardı. Sevindik 15 Ağustos'ta Türkiye'de kurulan hükümeti yıkmak isteyen FETÖ/ PYD soruşturması kapsamında aleyhlerine yasadışı cemiyete üye olmak ve propaganda nitelikli yayın bulundurmak suçlarından tutuklanan zanlılar Zübeyir Ahmet Çokaklı, Hicabi Duran, Saliha Duran ve Nizamettin Saltan aleyhine başlatılan soruşturmanı tamamlandığını belirtti. Polis zanlılar Zübeyir Ahmet Çokaklı, Hicabi Duran, Saliha Duran TC - KKTC vatandaşı olduklarını zanlı Nizamettin Saltan’ın ise ülkemize TC elçili aracılığı ile imam olarak getiriliğini belirtti. Polis zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmeleri ve KKTC vatandaşı muteber 1’er kefil 30 Bin TL kefalet senedi imzalamaları koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

Polis dün basın mensuplarına ailelerin saldırması üzerine mahkemede geniş güvenlik önlemi aldı.