İkisi Serbest Biri Tutuklu Yargılanacak

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Haspolat da iki grup arasında çıkan bıçaklı kavga soruşturması kısmen tamamlandı meselede tutuklu bulunan 4 zanlıdan üçü olan zanlılar Walter Oloruntosin Tejaiye, Chika Victor Ibeleme ve Jeffrey Ojo Alajhi teminata bağlanmak üzere mahkeme huzuruna çıkarıldı. Zanlı Emmanuel Ojo ise hastanede tedavisi sürdüğü için bugün mahkeme huzuruna getirilmedi.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ercan Kunduracı olayla ilgili bulguları aktardı. Kunduracı 6 Ekim Tarihinde saat 20.00 sıralarında, Haspolat'ta Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'ne ait umumi bir yer olan apartlar önünde kız meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu zanlılar Chika Victor Ibeleme ve Walter Oloruntosin Tejaiye bir grup ve şuan huzurda bulunan zanlı Jeffrey Ojo Alajhi ile isimleri bilinen ancak henüz daha tespit edilemeyen 3 kişi ile birlikte bir taraf olup elleri ve ayakları ile vücutlarının muhtelif yerlerine vurmak suretiyle bir kavgada yer aldıklarını söyledi.

Polis kavga sırasında zanlı Jeffrey Ojo Alajhi’nin tasarrufunda bulundurduğu bıçak ile zanlılar Chika Victor Ibeleme ve Walter Oloruntosin Tejaiye’yi yaraladığını belirtti. Polis memuru Ercan Kunduracı zanlının gün itibaren taburcu olduğunu ve soruşturmanın kısmen tamamlandığını ve etki etme olasılıkları bulunmadığını belirterek zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti. Polis zanlılar Chika Victor Ibeleme ile Jeffrey Ojo Alajhi’nin öğrenci olduğunu ancak Walter Oloruntosin Tejaiye’nin ise yasal statüsü kalmadığını belirtti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile Chika Victor Ibeleme ile Jeffrey Ojo Alajhi’nin yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün ispati vücut etmesine ve 15 ‘er bin TL nakit teminat yatırmaları koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi. Kıdemli Yargıç zanlı Walter Oloruntosin Tejaiye’nin ise yasal statüsünü de dikkate alarak davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile 3 ayı geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.