İKİ YIL SONRA İADE

Suçlu olduğunu iddia ettikleri bir Türkün peşine düşerek KKTC sınırlarını ihlal eden Rum polisinin araçları geri verildi

Güney Kıbrıs’ta hırsızlık yaptığı iddia edilen Aslan Coşkun’un peşine düşerek KKTC tarafında gelen Rum polislerine ait araba ile motosiklet iki yıl sonra iade edildi. KKTC polisi tarafından Eylül 2012’de alıkoyulanRum polisine ait araba ve motosiklet, Kıbrıs Rum Yönetimi makamlarına iletilmek üzere dün ara bölgede teslim edildi.

ORTAK ALANDA YAPILDI
Cumhurbaşkanlığı ve BM Barış Gücü’nden yapılan açıklamalara göre, emarelerin teslimi, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum temsilcilerin yer aldığı Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi tarafından KKTC ve Güney Kıbrıs polisinin suçlarla ilgili olarak bilgi alış verişi yapması için ara bölgede kurulan Ortak İrtibat Odası’ndan yapıldı.

İŞBİRLİĞİ OLMALI
BM Barış Gücü açıklamasında, güven artırıcı çalışmaları ilerletmek kapsamında Eylül 2012’de KKTC polisi tarafından müsadere edilen eşyaların Rum kesimine teslimatı için organizasyonun BM polisi ile işbirliğinde Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi tarafından yapıldığı kaydedildi.Açıklamada, kurulan Ortak İrtibat Odası ofisinin bulunduğu Ara Bölge’de teslim edilen eşyaların motosiklet ve araba dahil 17 adet olduğu kaydedildi.

MAHKEME EMRİ İLE ALINMIŞTI
Emarelerin, Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Türk eşbaşkan Hakkı Önen tarafından Kıbrıslı Rum EşbaşkanAndrosKapardis’e teslim edildiği kaydedildi. Emreler arasında yer alan motosiklet ve motorun çalışır halde olduğu da belirtildi.Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada da, Rum polis mensuplarının, suç işlediğini iddia ettikleri bir Türkü takip için 30 Eylül 2012’de KKTC sınırlarını ihlal ettikleri ve kullandıkları araçların mahkeme kararıyla müsadere edildiği anımsatıldı.

GERİ İADE EDİLDİ
Aralarında bir polis arabası ve motosikletin de bulunduğu emarelerin dün Rum yetkililere iade edildiği belirtilen açıklamada, “Emareler, Cumhurbaşkanlığı’nın girişimleriyle bir iyi niyet gösterisi olarak saat 11.00’de ara bölgede bulunan Müşterek Temas Odası’nda Suç ve Suçlara İlişkin Konular Teknik Komitesi aracılığıyla Güney Kıbrıs Rum Yönetimi makamlarına geri verildi” ifadesine yer verildi.

Kaynak: Star Kıbrıs