İki Kişi Daha Aranıyor

Rum vatandaşı ChristosGeorgiades’in teknesinin çalınması ile ilgili soruşturma sürerken tutuklu sayısı üçe çıktı

Rum vatandaşı ChristosGeorgiades’in teknesini çalıp Kuzey Kıbrıs’a getirdikleri iddia edilen zanlılar Nursel Nurçin ve Niyazi Korkmaz’ın ardından suçla bağlantısı olduğu öne sürülen Nejat Biçer de yakalandı. Olayda suç ortağı olduğu gerekçesi ile gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Zanlı Biçer ile tutuklu sayısı üçe yükselirken olayla ilgili iki kişinin daha arandığı öğrenildi. Öte yandan polisin teknenin neden çalındığını, hangi işlerde kullanıldığını araştırdığı belirtildi.

BİR KİŞİ DAHA TUTUKLANDI
Polis, Limasol’da15 Ağustos tarihinde çalınan ve KKTC’ye getirilen 7 metre uzunluğundaki tekne ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar Nursel Nurçin ve Niyazi Korkmaz’ın vermiş oldukları gönüllü ifadede suçlarını kabul edip, suçlarını kabul ettikleri, ortaklarının zanlı olduğunu itiraf ettiğini söyledi. İtiraf üzerine zanlının da gözaltına alındığını kaydeden polis, soruşturmanın yeni başladığını, alınan gönüllü ifadelerin araştırılacağını belirterek, zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

SUÇSUZUM İDDİASI
Zanlı Necat Biçer kendisinin bu olayla ilgili hiçbir bağlantısı olmadığını ve söz konusu diğer zanlıları daha önce hiç görmediğini iddia ederken, mahkeme zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Kaynak: Star Kıbrıs