İki Genç Kıza Minibüs Çarptı
Yoğun olarak üniversite öğrencilerinin yaşadığı Hamitköy trafik ışıkları bölgesinde, “yaya geçidi”, “üst geçit” veya “alt geçit” olmaması, yolun karşısına geçenler için büyük tehlike arz ediyor



Hamitköy Trafik Işıkları yakınlarında Okmar Market önünde dün öğlen saatlerinde yolun karşısına geçmeye çalışan iki yayaya minibüs çarptı. İki genç kız, çarpmanın etkisiyle çeşitli yerlerinden yaralandı.
Yoğun olarak üniversite öğrencilerinin yaşadığı Hamitköy trafik ışıkları bölgesinde, “yaya geçidi”, “üst geçit” veya “alt geçit” olmaması, yolun karşısına geçen yayalar için büyük tehlike arz ediyor. Bölgede yayalar, her gün kaza tehlikesi yaşıyor. Vatandaşlar, Lefkoşa- Gazimağusa anayolu Hamitköy güzergahında bir yaya geçidinin dahi olmadığını belirterek, bu durumu eleştirdi. Bölge halkı, “Yetkililer önlem almak için birisinin ölmesini mi bekliyor?” diye sordu.

Kaza nasıl oldu?
Edinilen bilgilere göre kaza, saat 12.25’te Dr. Fazıl Küçük Bulvarı, ‘Okmar Market’ önünde meydana geldi. Ramazan Cengiz yönetimindeki TFY 314 plakalı yolcu minibüsü, yolun karşısına geçmeye çalışan Hatice Eşkin ve Nil Tuğçe Gür isimli iki yayaya çarptı.
Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak müşahede altına alındı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Kaza, bölge halkına ve araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı.

Kaynak: Kıbrıs Gazetesi