Hırsızlar tutuklu yargılanacak


Evrim Kamalı

KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER


Haspolat bölgesinde arkadaşlarının evlerine pencereden girerek paralarını ve eşyalarını çalan zanlılar Stainless Morka, ve Olachpıpo Rashe teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ercan Kunduracı olayla ilgili bulguları aktardı. Kunduracı huzurda bulunan zanlılar Stainless Morka, ve Olachpıpo Rashenin 10 21 Temmuz arasında Haspolat bölgesinde kalan Umar İbrahim, Muhammed İbrahim, Ero Michael ve Yakubu Warkakanın evlerine pencereden girerek konu ikametgahlar içerisinde bulunan 2 adet laptop. 4 adet telefon, 1 adet harddisk ile 780 euro para çaldıklarını söyledi.

Polis memuru Kunduracı mesele ile ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığını  4 adet telefon ve Harddiskin zanlıların tasarrufunda bulunduğunu, diğer eşyalarında satıldıkları yerlerden alındıklarını söyledi. Kunduracı nakit paraların ise bulunamadığını belirtti. Polis zanlılar aleyhine bina açma, hırsızlık ve sahtekarlıkla para temini suçlarından dava getirildiğini ve ilerde davalarında hazır olmaları için uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.


Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların davalarında hazır olmalarını sağlamak maksadı ile yasal bir bağları olmadığınıda dikkate alarak 45günü geçmeyen bir süre cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak beklemelerine emir verdi.