Hintkeneviri Bahçesi Soruşturması Devam Ediyor

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Esentepe bölgesinde bir villaya yapılan operasyonda evin terasının aslında deniz manzaralı Hintkeneviri bahçesi olduğu ortaya çıkması üzerine konu evde ikamet eden Ukrayna uyruklu Oleksandr Shevchenko tutuklanarak bugün Girne Kaza Mahkemesi Huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne görevli Polis Müfettişi Emin Atabek olayla ilgili olguları aktardı. Atabek huzurdaki zanlı Oleksandr Shevchenko’nun1 Temmuz tarihinde Esentepe bölgesindeki evinde yapılan aramada evin teras kısmında 9 saksı içerisinde 40 ile 80 santim uzunluğunda 9 adet hintkeneviri kökü, bitkileri sulamak için kullanılan su pompası ve yetiştirmek için bulundurulan toprak torbası bulunduğunu söyledi. Polis ayrıca evin içerisinde yapılan aramada ise yatak odası içerisinde bulunan dolapta çanta içerisinde bitkilerden elde edildiği düşünülen 150 gram hintkeneviri,zanlının ceketinin cebinde 9 paket hintkeneviri,komodinin üzerinde 20 gram kurutulmuş hintkeneviri,çalışma masası üzerinde ise hintkeneviri kalıntısı ile uyuşturucu ezmekte kullanılan demir kutu bulunduğunu söyledi. Polis müfettişi ayrıca evin mutfak bölümünde ise hintkeneviri içmek için kullanılan nargile şişesi bulunduğunu söyleyerek mesele ile ilgili olarak derin çaplı bir soruşturma başlatıldığını aranan emareler ve alınması gereken ifadelerin olduğunu belirterek zanlının 5 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için 5 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.