Tehdit maksatlı Havaya ateş eden Benli tutuklandı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli’nin oğlu zanlı Osman Benli tarla meselesi yüzünden dedesini av tüfeği ile tehdit edip havaya ateş etmesinin ardından tutuklanarak bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Fuat Kurtulan olayla ilgili bulguları aktardı. Kurtulan huzurda bulunan zanlı Osman Benli’nin 20 Nisan 2015 tarihinde saat 19.00 raddelerinde aralarında tarla meselesi yüzünden tartışma çıkan Annesinin babası olan dedesi Osman Demirelin evine giderek konu şahsı önce tehdit etti daha sonra da tasarrufunda bulunan av tüfeğine markası meçhul av fişeğini sürmek koşulu ile balkona çıkıp ateş etmesinin ardından olay yerinden kaçtığını söyledi. Kurtulan zanlının tutuklandığını ve aleyhine Kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde tasarrufu, meskûn mahalde ateş açma ve şiddet tehdidi suçundan soruşturma başlatıldığını belirtti. Zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirten Kurtulan Osman Demirel’in polise gelip şikâyetini geri çektiğini, zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Meltem Dündar zanlının ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasını, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-i vücut etmesini, 3 bin TL nakdi teminat yatırmasına ve KKTC vatandaşı 1 kefilin 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Mahkemeyi takip eden gazetecilerin fotoğraf çekmesini Ahmet Benli’nin koruması engellemeye çalıştı.