Evrim KAMALI

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Haspolat'ta 160 Adet Uyuşturucu Hap!

Haspolat’ta zanlı Elchin Nazarov’un ikametgâhında yapılan aramada  uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap ele geçirildi. Mesele ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Elchin Nazarov ve bağlantısı olan şahıslar Denis Vensan Sabit, Müslüm Toprak ve Mehmet Emin Özhan dün tutukluluk süresi talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam huzurunda bulunan zanlı Elchin Nazarov’un 20 Mart tarihinde saat 15.30 – 16.00 raddelerinde evinde yapılan aramada 13 adet uyuşturucu hap bulunduğunu söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak yapılan ileri soruşturmada zanlının konu uyuşturucu hapları huzurda bulunan zanlı Denis Vensan Sabit’den satmak için aldığının tespit edildiğini söyledi. Polis tutuklanan zanlı Sabit’in konu uyuşturucu maddeyi ise daha önceden anlaşmış olduğu huzurda bulunan zanlılar Müslüm Toprak ve Mehmet Emin Özhan ile anlaşarak zanlı Toprak’ın 160 adet olarak 6 Mart tarihinde Türkiye’den alarak ülkemize Ercan Havaalanından getirdiği itirafında bulunduğunu söyledi. Polis çavuşu Erkan Karam mesele ile ilgili olarak geniş kapsamlı bir tahkikat başlatıldığını halan kayıp olduğuna inanılan emareler olduğunu belirterek zanlıların ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Müslüm Toprak konu suçu ekonomik sıkıntı yaşadıkları için işlediklerini ve Denis V. Sabit’in kendilerine bu işi teklif etmesi üzerine hapları getirdiklerini ancak hapları teslim ettikten sonra para alamadıklarını ve Deniz’in ortadan kaybolduğunu söyledi.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlıların soruşturma maksatlı ilk etap da 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.