Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet Özel Haber

Türkiye’den ülkeye turist vizesi ile geldikleri öğrenilen gece kulüpleri, kumarhaneler ve bazı iş yerlerini tehditle haraca bağlamaya çalışan Onur Ergün, İsmail Arer, Ali İncekara, Şenol Sofu, Uğur Bayrak ve Nurettin Cihan Hanlıoğlu ihbar sonucu tutuklandı. Zanlıların kaldığı otel odasında yapılan aramada polis yastık kılıfı içerisine gizlenmiş vaziyette 7.65 mm çapında Vizor marka tabanca ele geçirdi. Zanlılar bugün Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis çavuşu Soner Koral, mahkemede verdiği ifadede zanlıların “Şiddet tehdidi” ve “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” suçlarından tutuklandıklarını söyledi. Polis çavuşu Soner Koral, polise gelen bir bilgi üzerine zanlıların tehditle bazı iş yerlerinden para almaya çalıştıklarını öğrenmeleri üzerine, dün Girne’de Ömer Sami Coşar Sokak üzerinde faaliyet gösteren otelin bir odasında tespit edildiklerini söyledi.

Koral, otel odasında yapılan aramada yastık kılıfı içinde 1 adet 7.65 mm çapında Vizor marka tabanca bulunduğunu, zanlılardan yapılan sorgulamada ise tabancadan haberleri olmadıkları yönünde ifade verdiklerini kaydetti.

Koral, yapılan geniş çaplı soruşturmada zanlıların aranan 7 kişi ile birlikte ülkeye haraç toplamak için geldiklerini, emare olarak alınan tabancanın balistik incelemeye gönderildiğini ifade etti.

Alınması gereken çok sayıda ifade ve aranan 7 kişi, olduğunu belirten polis çavuşu zanlıların 2’şer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Mahkemede söz alan zanlıların tümü de Kıbrıs’a üç günlüğüne kumar oynamak için geldiklerini, silahın kendilerine ait olmadığını, kimseyi tehdit etmediklerini, amaçlarının sadece eğlence olduğunu söyledi.