GÜZELYURT’TAKİ SİLAHLI KAVGA OLAYINDA….

Nadire BAHADİ

Güzelyurt’ta 8 Eylül 2015 tarihinde otobüs terminalinde 2 grup arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu Mehmet Arslan’ın vurularak yaralanması olayı ile ilgili polis Gazimağusa’da sakin Fatih Körkmen’i tutukladı. 2 tabancanın ve 2 şahsın daha halen arandığı olay ile ilgili tutuklanan Körkmen dün Güzelyurt’ta mahkemeye çıkarıldı. Tabancalardan çıkan kurşunlar sonucu Mehmet Arslan’ın kalçasından yaralandığı olayda tutuklanan zanlı İsmail Mavideniz ve aranan şahıs Ali Takımcılar’ın Gazimağusa’ya kaçarak zanlı Fatih Körkmen ile birlikte kaldığını ve Körkmen’in olayın ardından sürekli Ali Takımcılar ile görüştüğünü tespit eden polis soruşturma amacı ile zanlı hakkında mahkemeden 3 gün tutukluluk süresi temin etti.

Polis soruşturmasını sürdürüyor

Güzelyurt Polis Karakolu’nda görevli Müfettiş Muavaini Hasan Gökyay mahkemede ifade sundu. 8 Eylül 2015 tarihinde saat 19:50 sıralarında Güzelyurt Otobüs Terminali girişinde İsmail Mavideniz, Faruk Şimşek, Gürsel Mavideniz, Hasan Kurdaş, Aziz Bıldırcın, Ali Takımcılar,İsmail Barutoğlu’nun bir taraf olup Mehmet Arslan, Farabi Karataş ve Fuat Yıldırım ile alacak verecek meselesi yüzünden aralarında tartışma çıktığını anımsattı. Tartışma sonucu kanunsuz olarak tasarruf edilen tabanca ile 2 el ateş edildiğini belirten Gökyay, olay yerinde Mehmet Arslan’ın sağ kalça kısmından vurularak ağır şekilde yaralandığını ve öldürülmeye teşebbüs edildiğini kaydetti.




2 zanlıyı evinde sakladı

Yürütülen ileri soruşturmada olayda 2 tabancanın kullanıldığını ve olayın ardından tabancaların zanlı İsmail Mavideniz ve Ali Takımcıların tasarrufunda kaldığının belirlendiğini belirten polis subayı Hasan Gökyay, Mavideniz ve Takımcıların olayın ardından Gazimağusa’ya kaçarak zanlı Fatih Körkmen’e ait Tuzla’daki ikametgahta geceyi Körkmen ile birlikte geçirdiklerinin belirlendiğini ifade etti. Gökyay yürütülen soruşturmada zanlı Körkmen’in olayın sonrasında da sürekli görüştüğünün tespit edildiğini açıkladı. Zanlı Fatih Körkmen’in önceki gün tespit edilerek tutuklandığını belirten müfettiş muavini Hasan Gökyay, Körkmen’in polise ifade verdiğini mahkemeye bildirdi.

Tabancalar ve 2 kişi hala aranıyor

Zanlı Fatih Körkmen’e ait telefon hattı dökümlerinin henüz incelenmediğini ifade eden polis subayı Gökyay, olayda kullanılan 2 tabancanın henüz bulunamadığını ve silahların çekildiği tartışma ile bağlantısı olan zanlı İsmail Barutoğlu ile Ali Takımcılar’ın hala arandığını açıkladı. Zanlı Körkmen’nin serbest kalması halinde alınacak ifadelere aranan şahıs ve kanıtlara etki etme olasılığının bulunduğunu belirten Gökyay, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlı Körkmen’in 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutuklu kalacak

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Pınar Beyoğlu, huzurunda aktarılan ifade ışığında zanlı Fatih Körkmen’in ilk anda suçla bağlantısı olabileceğinin kuvvetle muhtemel olduğunu söyleyerek polisin başlatmış olduğu soruşturmanın selameti için zanlı Fatih Körkmen’in 3 poliste tutuklu kalmasına karar verdi. 

Kaynak: Havadis