Güneyden Uyuşturucuya 18 Ay

Güney Kıbrıs’tan eroin ve bonzai ithal eden ve birçok kez uyuşturucu suçlarından tutuklanan iki sanık hapse mahkûm edildi

Güney Kıbrıs’tan eroin ve sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde ithal eden Haldun Erçelik ile Hüseyin Esenel’in davaları dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından yargılanan sanıklar Haldun Erçelik ile Hüseyin Esenel’in hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan ağır ceza heyeti sanıkları oybirliği ile 18 ay hapse mahkûm etti.

BENZER DAVALARDA DİKKATE ALINDI
Kararı okuyan Yargıç Melek Esendağlı, 29 Ağustos 2013 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri’nin aldığı bir ihbar üzerine sanık Hüseyin Esenel’e ait iş yeri ve evinde arama yapıldığını söyledi. Yapılan aramada 10 gram eroin ve 49 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ele geçirildiğini kaydeden Esendağlı, sanık Esenel ile aynı yerde bulunan sanık Haldun Erçelik’in tutuklandığını söyledi. Sanık Esenel’in gönüllü ifade verdiğini, eroini 10 gram olarak Güney Kıbrıs’tan satın alındığını itiraf ettiğini belirten Esendağlı, sanık Haldun Erçelik’in de aynı suçları işlediğine dair tespit yapıldığını açıkladı. Esendağlı, sanıkların benzer suçlardan davaları olduğunu belirterek, karar verilirken sanık Erçelik’in 1 gram ve 3 gram Eroin türü uyuşturucu madde ithal ve tasarruf davalarının da göz önünde bulundurulduğunu kaydetti. Esendağlı, her iki sanığı yargılandıkları davalardan suçlu bulup mahkûm ettiklerini belirterek, her iki sanığı 18’er ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.  

Kaynak: Star Kıbrıs