Güneyden Kuzeye Araç Hırsızlığı

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Güney Kıbrıs’a yasa dışı yollardan geçerek araç çalan ve daha sonra yine yasa dışı yollardan KKTC’ye getirirken yakalanarak teminata bağlanan zanlılar Hasan Akmergiz, Ali Akçam ve Savaş Yıldız’ın suç ortağı olan ve yurtdışına kaçtığı için arana konumunda bulunan Umut Gül yakalandı. Zanlı bugün tutukluluk süresi talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis memuru Mehmet Temiz olayla ilgili bulguları aktardı. Temiz zanlı Umut Gül’ün 19 Mayıs tarihinde Luricina bölgesinden Güney Kıbrıs’a önceden teminata bağlanan zanlılar Hasan Akmergiz, Ali Akçam ve Savaş Yıldız ile birlikte geçerek Güney Kıbrıs ta bir oto galeriden çalmış oldukları Mitsubushi Lancer Evo 4 marka salon aracı birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal ederek KKTC’ye getirdiklerini söyledi. Polis zanlı Gül’ün yurtdışına kaçmasından ötürü teminata bağlanamadığını ve önceki gün KKTC’ye giriş yaparken yakalandığını belirtti. Polis zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve tahkikat maksatlı 1 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç zanlının soruşturma maksatlı 1 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.