Güney’den Kuzeye 56 gram hintkeneviri

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Girne’de gerçekleştirilen huzur operasyonunda aracında uyuşturucu bulunarak tutuklanan zanlı Muhammet Kaştaş’a uyuşturucu sattıkları gerekçesi ile tutuklanan zanlılar Havva Hilal Özkan, Hüseyin Taşseven ve Asil Kocaoğlan tutuklanarak dün Lefkoşa’da mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis çavuşu Mehmet Bayram olayla ilgili bulguları aktardı. Bayram 18 Kasım tarihinde Girne’de aracında yapılan kontrolde uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan zanlı Muhammet Kaştaş’ın vermiş olduğu ifadesinde, tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddeyi şuan huzurda bulunan zanlılar Havva Hilal Özkan ve Hüseyin Taşseven’den aldığı beyanında bulunduğunu söyledi. Polis olayın akabinde tutuklanan zanlılar Özkan ve Taşseven’in gönüllü ifade verip suçlarını kabul ettiğini ve kendilerinin konu uyuşturucu maddeyi henüz tespit edilemeyen bir tarihte Asil Kocaoğlan’dan aldıkları itirafında bulunduklarını ifade etti. Polis çavuşu Mehmet Bayram alınan ifade doğrultusunda zanlı Asil Kocaoğlan’ın da tespit edilerek tutuklandığını belirtti. Polis zanlı Kocaoğlan’nın gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini ve konu uyuşturucu maddeleri 2 seferde 28’er gram olarak toplamda 56 gram hintkenevirini Güney Kıbrıs’tan ithal ettiği beyanında bulunduğunu ifade etti. Polis alınan gönüllü ifadelerin ardından tutuklanan zanlıların ikametgâhlarında arama yapıldığını zanlı Havva Hilal Özkan’ın evinde 4 adet içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan sigara izmariti ile çantası içerisinde yaklaşık yarım gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu belirtti. Polis zanlı Asil Kocaoğlan’ın üzerinde ve aracında yapılan aramada ise yaklaşık 10 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunarak emare olarak alındığını, zanlı Hüseyin Taşseven’in ise ikametgâhında yapılan aramada kanunsuz herhangi bir şeye rastlanmadığını söyledi. Polis çavuşu Mehmet Bayram mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın henüz yeni başladığını ve zanlıların soruşturmanın salimen yürütüle bilmesi için ilk etap da 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Yargıç Cenkay İnan huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.