Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Ünsal Motor isimli garajdan motor çaldığı gerekçesi ile tutuklanan zanlı Uğurcan Gülmez teminata bağlanmak üzere bugün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Necip Taşlı olayla ilgili bulguları aktardı. Taşlı huzurda bulunan zanlı Uğurcan Gülmez’in 21 Eylül tarihinde Lefkoşa Surlar içinde faaliyet gösteren Ünsal Motor isimli garajın kapısını hasara uğratmadan açtıktan sonra içeride bulunan 5 bin TL değerindeki Gilera marka motoru sirkat ettiğini söyledi. Polis konunun polise şikâyet edilmesi üzerine bölgedeki kamera kayıtlarının incelendiğini ve zanlı ile birlikte şuan aranmakta olan 2 kişinin konu dükkândan motorları aldıklarının tespit edildiğini belirtti. Polis memuru Taşlı zanlının ders dest emri gereği tutuklandığını ancak aranan diğer zanlıların yasadışı yoldan Günay Kıbrıs’a kaçtıklarının öğrenildiğini mahkemeye aktardı. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlının mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Tacan Reynar zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada iki gün ispati vücut etmesi ve KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 20’şer bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.