Evrim Kamalı 
Kıbrıs Manşet Özel Haber 

 Lefkoşa’da faaliyet gösteren ve Turkcell firmasına elektronik hizmet sağlayan Num Elektrik Elektronik Sanayi Ticaret şirketinde 2014 - 2017 tarihleri arasında, muhasebe ve finans işlemlerinden sorumlu olarak çalışan zanlı Tayfun Güler konu işyerine yapılan yüklü miktardaki ödemelerden çaldığı gerekçesi ile teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak soruşturmayı yürüten Polis çavuşu Osman Çavuş olayla ilgili bulguları aktardı. Çavuş huzurda bulunan zanlı Tayfun Güler’in 2014 - 2017 tarihleri arasında, muhasebe ve finans işlemlerinden sorumlu olarak görev aldığı Num Elektrik Elektronik Sanayi Ticaret şirketinde konu şirketin KKTCELL firmasına vermiş oldukları baz istasyonları montaj, bakım ve işletmelerine karşılık temin edilen fatura tutarlarından tahsil ettiği ve yapılan tespite göre 1 milyon 34 bin TL parayı şirket hesabına yatırmayıp, zimmetine geçirdiği gerekçesi ile aleyhinde soruşturma başlatıldığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak halen daha birçok faturanın incelendiğini ancak zanlının etki etme olasılığı bulunmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlının ilerde görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna ispati vücut etmesi, 20 bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 60’ar bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.